Ф1: Фетел служи казну на Сузуки!

Возач Ферарија по правоснажној пресуди кажњен са два поена минуса, и померен за три стартна места на ВН Јапана због удеса у Малезији!

Остали спортови 05.10.2016 | 12:45
Ф1: Фетел служи казну на Сузуки!
Како ствари стоје, у Ферарију ће озбилно морати да се позабаве брљотином Себастијана Фетела због његовог контакта са Ником Розбергом. Наиме, Немац је том приликом одустао због хаварије предњег левог точка, а казну због непромишљеног потеза одслужиће за викенд на стази Сузука где се вози ВН Јапана.

По одлуци судијског тима у Малезији, Фетел ће стартовати са померањем од три статна места у гриду. Уз то одлучено је да му се одузму и два бода како би дисциплински на одговарајући начин био кажњен за тркачки маневар на Сепангу.

„Ако ништа друго, кочио сам у истом тренутку када је то и он учинио. Ишли смо један поред другог, а он ме је притиснуо ка унутрашњој страни кривине. То је тркање, а лично сам мислио сам да ћемо обојица моћи да савладамо кривину. Није било такој, јер је Нико одлучио да иде другом линијом,. Конкретно, био је испред, није имао ништа са нама и није морао да се брине о томе шта раде људи иза њега“, изјавио је Себстијан Фетел који не само што је себи и Ферарију ускратио жељене бодове у Малезији, већ ће до надокнаде изгубљеног морати да вози у отежаним условима на јапанској писти.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар