F1: Fetel služi kaznu na Suzuki!

Vozač Ferarija po pravosnažnoj presudi kažnjen sa dva poena minusa, i pomeren za tri startna mesta na VN Japana zbog udesa u Maleziji!

Ostali sportovi 05.10.2016 | 12:45
F1: Fetel služi kaznu na Suzuki!
Kako stvari stoje, u Ferariju će ozbilno morati da se pozabave brljotinom Sebastijana Fetela zbog njegovog kontakta sa Nikom Rozbergom. Naime, Nemac je tom prilikom odustao zbog havarije prednjeg levog točka, a kaznu zbog nepromišljenog poteza odslužiće za vikend na stazi Suzuka gde se vozi VN Japana.

Po odluci sudijskog tima u Maleziji, Fetel će startovati sa pomeranjem od tri statna mesta u gridu. Uz to odlučeno je da mu se oduzmu i dva boda kako bi disciplinski na odgovarajući način bio kažnjen za trkački manevar na Sepangu.

„Ako ništa drugo, kočio sam u istom trenutku kada je to i on učinio. Išli smo jedan pored drugog, a on me je pritisnuo ka unutrašnjoj strani krivine. To je trkanje, a lično sam mislio sam da ćemo obojica moći da savladamo krivinu. Nije bilo takoj, jer je Niko odlučio da ide drugom linijom,. Konkretno, bio je ispred, nije imao ništa sa nama i nije morao da se brine o tome šta rade ljudi iza njega“, izjavio je Sebstijan Fetel koji ne samo što je sebi i Ferariju uskratio željene bodove u Maleziji, već će do nadoknade izgubljenog morati da vozi u otežanim uslovima na japanskoj pisti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar