Ф1: Шта је запалило Хамилтонов мотор?!

У бироима Мерцедес АМГ Петронаса телеметрија хаварисаног мотора са Сепанга спада у најповерљивије тајне!

Остали спортови 04.10.2016 | 12:15
Ф1: Шта је запалило Хамилтонов мотор?!
Чиста фрустрација и ништа више. У таквом стању се тренутно налази још увек актуелни шампион Формуле 1, Луис Хамилтон. О његовом отказивању мотора говорили су Тото Фолф, директор Мерцедес АМГ Петронаса, и његова десна рука Ники Лауда. Да, говорили су, али ништа конкретно не рекоше, сем што су обојица јасно указала на жалост због Хамилтонове зле среће са моторима. На све то, Британац ставља поклопац и јавно се пита како то да само њену отказују Мерцедесови мотори...

„Треба да разговарам са Луисом поново. Имали смо мини састанак, али он јасно тражи техничка објашњења. Па ја тренутно немам неко рационално објашњење“, рекао је Тото Волф, а многи се питају колико је вероватно да се узрок отказивања и пожара на мотору „w 07 хибрида“, макар паушално није могао проценити одмах након незгоде.

Констатација да Мерцедес АМГ Петронас у својим бироима већ има потпуно обрађењу телеметрију поменуте погонске јединице је неоспорна. Конкретно, екипа је и у току трке пратила податке који се односе на рад Хамилтоновог мотора. У том процесу није могло бити забуне, јер агрегат британског аутомобилиске није пао у тренутку, па су подаци о притисцима, као и повећаном оптерећењу виталних склопова морали да укључе аларм знатно пре хаварије.

Ипак, у Мерцедес АМГ Петронасу инститирају на неверици, и саосећању а технички детаљи још увек се заобилазе у широком луку.

„ У овом тренутку моја је брига да на располагању имам два мотора, али и да ми неко за њих гарантује да ће трајати. Учинићу све што морам. Шта буде захтевала таква ситуација, ја ћу морати да спроведем“, рекао је Хамилтон, и подвукао да и даље тражи објашњење, јер како рече само су њему пуцали мотори, и ником више.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар