F1: Šta je zapalilo Hamiltonov motor?!

U biroima Mercedes AMG Petronasa telemetrija havarisanog motora sa Sepanga spada u najpoverljivije tajne!

Ostali sportovi 04.10.2016 | 12:15
F1: Šta je zapalilo Hamiltonov motor?!
Čista frustracija i ništa više. U takvom stanju se trenutno nalazi još uvek aktuelni šampion Formule 1, Luis Hamilton. O njegovom otkazivanju motora govorili su Toto Folf, direktor Mercedes AMG Petronasa, i njegova desna ruka Niki Lauda. Da, govorili su, ali ništa konkretno ne rekoše, sem što su obojica jasno ukazala na žalost zbog Hamiltonove zle sreće sa motorima. Na sve to, Britanac stavlja poklopac i javno se pita kako to da samo njenu otkazuju Mercedesovi motori...

„Treba da razgovaram sa Luisom ponovo. Imali smo mini sastanak, ali on jasno traži tehnička objašnjenja. Pa ja trenutno nemam neko racionalno objašnjenje“, rekao je Toto Volf, a mnogi se pitaju koliko je verovatno da se uzrok otkazivanja i požara na motoru „w 07 hibrida“, makar paušalno nije mogao proceniti odmah nakon nezgode.

Konstatacija da Mercedes AMG Petronas u svojim biroima već ima potpuno obrađenju telemetriju pomenute pogonske jedinice je neosporna. Konkretno, ekipa je i u toku trke pratila podatke koji se odnose na rad Hamiltonovog motora. U tom procesu nije moglo biti zabune, jer agregat britanskog automobiliske nije pao u trenutku, pa su podaci o pritiscima, kao i povećanom opterećenju vitalnih sklopova morali da uključe alarm znatno pre havarije.

Ipak, u Mercedes AMG Petronasu institiraju na neverici, i saosećanju a tehnički detalji još uvek se zaobilaze u širokom luku.

„ U ovom trenutku moja je briga da na raspolaganju imam dva motora, ali i da mi neko za njih garantuje da će trajati. Učiniću sve što moram. Šta bude zahtevala takva situacija, ja ću morati da sprovedem“, rekao je Hamilton, i podvukao da i dalje traži objašnjenje, jer kako reče samo su njemu pucali motori, i nikom više.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar