Три стријелца, три гола, три бода - шеста у низу!

Стрелци у победи над лучанском Младости, Леонардо, Ђурђевић и Божинов, нестрпљиви су да прође ФИФА пауза како би наставили да раде посао због ког су и доведени у Партизан.

Фудбал 04.10.2016 | 14:00
Три стријелца, три гола, три бода - шеста у низу!
Три гола за три бода и шесту победу у низу.

Стрелци: Леонардо да Силва, Урош Ђурђевић и Валери Божинов.

Партизан је после климавог старта сезоне, ране елиминације из Европе и брзог пада на девет бодова заостатка за Црвеном звездом, ушао у серију и почео да поправља наизглед непоправљиво, а после 15 освојених бодова од 15 могућих у последњих пет кола – ФИФА пауза била је последње што је екипи Марка Николића било потребно.

Намерени да не испадну из ритма и не покваре форму којом су мало-по мало почели да враћају публику у Хумску, у Партизану су двонедељни "брејк" у Суперлиги одлучили да попуне заказивањем пријатељских утакмица са ПАОК и Видеотоном, међутим – неће сви моћи да их играју...

"Жао ми је што нећу бити део спектакла на пријатељској утакмици против братског ПАОК-а, јер имам обавезе према младој селекцији. Сигуран сам да ћемо и у тој утакмици забележити тријумф, јер за мене не постоје пријатељске и тренинг утакмице. Признајем само борбу, жељу за победом и показивање карактера из утакмице у утакмицу. Мислим да је то једини исправан пут, а уз Божју помоћ све је могуће", рекао је Ђурђевић за сајт црно-белих.

Он је "тик" после гола Младости с беле тачке за 1:1, искористио шансу у коју га је "гурнуо" колега из шпица, Никола Ђурђић, за ново вођство и касније сигурну победу.

"Сваки гол је леп и битан на свој начин. Овај погодак ми је био први у првенственим утакмицама, а био је веома битан и за екипу, јер се у тим моментима утакмица ломила. Ђурђић је сјајно одреаговао и пребацио ми лопту главом, а мени је преостало само да утрчим између два штопера Лучана и да лоб ударцем матирам истрчалог Крзнарића. Морам да наставим континуитет, да се головима доказујем у свакој утакмици. Сличну ситуацију имао сам и на дебију против Рада, али сам лоше одреаговао. Полако ствари долазе на своје место и кроз још жешћи рад, бићу сигурно све ефикаснији. Само да ме здравље послужи. Битно је да се и екипа диже из недеље у недељу", рекао је Ђурђевић и додао:

"За мене лично је важно да је овај гол дошао после оног промашаја у Горњем Милановцу у прошлом колу о којем се много писало. Тада ми је лопта незгодно одскочила и промашио сам, али хвала Богу, тај промашај није имао последице по Партизан, пошто смо победили. Као што сам и прошли пут рекао, биће и промашаја и лоших игара, али овај нови ратнички Партизан ће увек изгарати за сваку лопту, за сваки аут, за сваки корнер, а публика то већ препознаје".

Бразилац Леонардо, који је дуго тражио форму после касног прикључивања екипи прошлог лета, пронашао је оно због чега је доведен – у недељу увече постигао је пети гол у сезони, четврти у последњих пет мечева и поново погодио мрежу при резултату 0:0, што је посебно важно.

Леонардови голови у мечевима са Црвеном звездом у Хумској и Металцем у Горњем Милановцу донели су шест бодова екипи, а овог пута пробијен је бункер Лучанаца, који су почели утакмицу с петорицом позади и још двојицом дефанзивних везиста.

"Шта могу рећи, осим да ми је заиста драго што сам постигао још један гол и обрадовао навијаче Партизана", рекао је Леонардо.

"После мог гола екипа Младости се отворила и самим тим су нам се указале шансе за поготке. Лепо је када се упишете у листу стрелаца, али то ништа не значи ако ваша екипа не победи на крају. Шеф увек инсистира на томе да Партизан игра тимски, да не смемо да будемо себични у игри и да тим мора да буде тај који је у првом плану, као и голови".

Леонардо не престаје да понавља да и од бољег има боље, као и да ће се трудити да то потврди.

"Ако мислите да сте све постигли и достигли врхунац, онда ћете само стагнирати. Ја се трудим да сваким даном будем у што бољој физичкој спреми. Драго ми је да дајем голове, јер ништа не вреди ако нисте физички спремни и голови вас мимоилазе. Важно је само да Партизан побеђује", истакао је Бразилац, који је имао и посебан мотив по киши у недељу увече.

"Поред навијача и саиграча, гол посвећујем својој породица. Супруга ме је пратила са трибина на истоку, а двоипогодишњи син је са мном изашао на терен пред почетак утакмице. За њега је све ово ново, али је био више него узбуђен. Драго ми је да сам са њима могао да поделим ову радост данас".

У Милановцу га није било ни у протоколу, у недељу увече је почео на клупи, али само четири минута била су му потребна да и пети пут погоди мрежу ривала ове сезоне. Валери Божинов, био физички спреман или не, прави разлику на терену у суперлигашким мечевима...

"Драго ми је да сам се поново вратио на терен после повреде коју сам имао. Не волим, као ниједан фудбалер да другове посматрам са трибина. Најважније је да Партизан побеђује и да се заиста види не само наша жеља за победом, већ првенствено тимски дух", рекао је Бугарин и додао:

"Игра са два нападача нам свима прија и уз сјајне асистенције саиграча, у овом случају Леонарда, имамо веће шансе за голове. Ипак, ово нас не успављује. Нисмо задовољни позицијом на табели, јер Партизан мора да буде лидер. Чека нас још много посла, а паузу ћемо искористити за још додатно уигравање. Радује ме и утакмица са братским Паоком у суботу и позивам навијаче да дођу у што већем броју. Биће то прави фудбалски спектакл".

После озбиљних такмичарских утакмица, црно-беле очекује награда – у суботу у 19.30, у Хумској, дуел братских клубова: Партизан – ПАОК Солун.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар