Tri strijelca, tri gola, tri boda - šesta u nizu!

Strelci u pobedi nad lučanskom Mladosti, Leonardo, Đurđević i Božinov, nestrpljivi su da prođe FIFA pauza kako bi nastavili da rade posao zbog kog su i dovedeni u Partizan.

Fudbal 04.10.2016 | 14:00
Tri strijelca, tri gola, tri boda - šesta u nizu!
Tri gola za tri boda i šestu pobedu u nizu.

Strelci: Leonardo da Silva, Uroš Đurđević i Valeri Božinov.

Partizan je posle klimavog starta sezone, rane eliminacije iz Evrope i brzog pada na devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, ušao u seriju i počeo da popravlja naizgled nepopravljivo, a posle 15 osvojenih bodova od 15 mogućih u poslednjih pet kola – FIFA pauza bila je poslednje što je ekipi Marka Nikolića bilo potrebno.

Namereni da ne ispadnu iz ritma i ne pokvare formu kojom su malo-po malo počeli da vraćaju publiku u Humsku, u Partizanu su dvonedeljni "brejk" u Superligi odlučili da popune zakazivanjem prijateljskih utakmica sa PAOK i Videotonom, međutim – neće svi moći da ih igraju...

"Žao mi je što neću biti deo spektakla na prijateljskoj utakmici protiv bratskog PAOK-a, jer imam obaveze prema mladoj selekciji. Siguran sam da ćemo i u toj utakmici zabeležiti trijumf, jer za mene ne postoje prijateljske i trening utakmice. Priznajem samo borbu, želju za pobedom i pokazivanje karaktera iz utakmice u utakmicu. Mislim da je to jedini ispravan put, a uz Božju pomoć sve je moguće", rekao je Đurđević za sajt crno-belih.

On je "tik" posle gola Mladosti s bele tačke za 1:1, iskoristio šansu u koju ga je "gurnuo" kolega iz špica, Nikola Đurđić, za novo vođstvo i kasnije sigurnu pobedu.

"Svaki gol je lep i bitan na svoj način. Ovaj pogodak mi je bio prvi u prvenstvenim utakmicama, a bio je veoma bitan i za ekipu, jer se u tim momentima utakmica lomila. Đurđić je sjajno odreagovao i prebacio mi loptu glavom, a meni je preostalo samo da utrčim između dva štopera Lučana i da lob udarcem matiram istrčalog Krznarića. Moram da nastavim kontinuitet, da se golovima dokazujem u svakoj utakmici. Sličnu situaciju imao sam i na debiju protiv Rada, ali sam loše odreagovao. Polako stvari dolaze na svoje mesto i kroz još žešći rad, biću sigurno sve efikasniji. Samo da me zdravlje posluži. Bitno je da se i ekipa diže iz nedelje u nedelju", rekao je Đurđević i dodao:

"Za mene lično je važno da je ovaj gol došao posle onog promašaja u Gornjem Milanovcu u prošlom kolu o kojem se mnogo pisalo. Tada mi je lopta nezgodno odskočila i promašio sam, ali hvala Bogu, taj promašaj nije imao posledice po Partizan, pošto smo pobedili. Kao što sam i prošli put rekao, biće i promašaja i loših igara, ali ovaj novi ratnički Partizan će uvek izgarati za svaku loptu, za svaki aut, za svaki korner, a publika to već prepoznaje".

Brazilac Leonardo, koji je dugo tražio formu posle kasnog priključivanja ekipi prošlog leta, pronašao je ono zbog čega je doveden – u nedelju uveče postigao je peti gol u sezoni, četvrti u poslednjih pet mečeva i ponovo pogodio mrežu pri rezultatu 0:0, što je posebno važno.

Leonardovi golovi u mečevima sa Crvenom zvezdom u Humskoj i Metalcem u Gornjem Milanovcu doneli su šest bodova ekipi, a ovog puta probijen je bunker Lučanaca, koji su počeli utakmicu s petoricom pozadi i još dvojicom defanzivnih vezista.

"Šta mogu reći, osim da mi je zaista drago što sam postigao još jedan gol i obradovao navijače Partizana", rekao je Leonardo.

"Posle mog gola ekipa Mladosti se otvorila i samim tim su nam se ukazale šanse za pogotke. Lepo je kada se upišete u listu strelaca, ali to ništa ne znači ako vaša ekipa ne pobedi na kraju. Šef uvek insistira na tome da Partizan igra timski, da ne smemo da budemo sebični u igri i da tim mora da bude taj koji je u prvom planu, kao i golovi".

Leonardo ne prestaje da ponavlja da i od boljeg ima bolje, kao i da će se truditi da to potvrdi.

"Ako mislite da ste sve postigli i dostigli vrhunac, onda ćete samo stagnirati. Ja se trudim da svakim danom budem u što boljoj fizičkoj spremi. Drago mi je da dajem golove, jer ništa ne vredi ako niste fizički spremni i golovi vas mimoilaze. Važno je samo da Partizan pobeđuje", istakao je Brazilac, koji je imao i poseban motiv po kiši u nedelju uveče.

"Pored navijača i saigrača, gol posvećujem svojoj porodica. Supruga me je pratila sa tribina na istoku, a dvoipogodišnji sin je sa mnom izašao na teren pred početak utakmice. Za njega je sve ovo novo, ali je bio više nego uzbuđen. Drago mi je da sam sa njima mogao da podelim ovu radost danas".

U Milanovcu ga nije bilo ni u protokolu, u nedelju uveče je počeo na klupi, ali samo četiri minuta bila su mu potrebna da i peti put pogodi mrežu rivala ove sezone. Valeri Božinov, bio fizički spreman ili ne, pravi razliku na terenu u superligaškim mečevima...

"Drago mi je da sam se ponovo vratio na teren posle povrede koju sam imao. Ne volim, kao nijedan fudbaler da drugove posmatram sa tribina. Najvažnije je da Partizan pobeđuje i da se zaista vidi ne samo naša želja za pobedom, već prvenstveno timski duh", rekao je Bugarin i dodao:

"Igra sa dva napadača nam svima prija i uz sjajne asistencije saigrača, u ovom slučaju Leonarda, imamo veće šanse za golove. Ipak, ovo nas ne uspavljuje. Nismo zadovoljni pozicijom na tabeli, jer Partizan mora da bude lider. Čeka nas još mnogo posla, a pauzu ćemo iskoristiti za još dodatno uigravanje. Raduje me i utakmica sa bratskim Paokom u subotu i pozivam navijače da dođu u što većem broju. Biće to pravi fudbalski spektakl".

Posle ozbiljnih takmičarskih utakmica, crno-bele očekuje nagrada – u subotu u 19.30, u Humskoj, duel bratskih klubova: Partizan – PAOK Solun.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar