Политичари у трудничким прслуцима

Три политичара у Јапану одлучили су да обуку трудничке прслуке у знак подизања свести о трудницама и мушкарцима који им не помажу у обављању кућних послова.

Занимљивости 03.10.2016 | 09:02
Политичари у трудничким прслуцима
Упркос друштвеном напретку, на женама и даље остаје највећи терет кућних послова.

Три јапанска политичара одлучили су да обуку трудничке прслуке у знак подизања свести о томе како мушкарци препуштају већину кућних послова женама.

Просечна жена проведе 17 сати недељно обављајући кућне послове, а мушкарци само 6. У Јапану, жене се 5 пута више баве кућним пословима од мушкараца.

Видео у коме се појављују је део кампање “Промоција радног живота“. Тројица политичара обукла је прслуке, који износе просечну тежину седмомесечног фетуса.

Тако су обављали свакодневне послове које обавља просечна жена: куповина намирница и ношење тешких кеса, качење веша... Чак су и најбаналније ствари биле тешке за урадити у том “стању“, као што је навлачење чарапа, јер је савијање отежано због стомака.

“До сада нисам разумео кроз шта је моја жена пролазила, и то три пута, током трудноће. Сада разумем и пун сам захвалности“, рекао је један од политичара, Цугумаса Мураока.

Погледајте како су се снашли.


Б 92
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар