Političari u trudničkim prslucima

Tri političara u Japanu odlučili su da obuku trudničke prsluke u znak podizanja svesti o trudnicama i muškarcima koji im ne pomažu u obavljanju kućnih poslova.

Zanimljivosti 03.10.2016 | 09:02
Političari u trudničkim prslucima
Uprkos društvenom napretku, na ženama i dalje ostaje najveći teret kućnih poslova.

Tri japanska političara odlučili su da obuku trudničke prsluke u znak podizanja svesti o tome kako muškarci prepuštaju većinu kućnih poslova ženama.

Prosečna žena provede 17 sati nedeljno obavljajući kućne poslove, a muškarci samo 6. U Japanu, žene se 5 puta više bave kućnim poslovima od muškaraca.

Video u kome se pojavljuju je deo kampanje “Promocija radnog života“. Trojica političara obukla je prsluke, koji iznose prosečnu težinu sedmomesečnog fetusa.

Tako su obavljali svakodnevne poslove koje obavlja prosečna žena: kupovina namirnica i nošenje teških kesa, kačenje veša... Čak su i najbanalnije stvari bile teške za uraditi u tom “stanju“, kao što je navlačenje čarapa, jer je savijanje otežano zbog stomaka.

“Do sada nisam razumeo kroz šta je moja žena prolazila, i to tri puta, tokom trudnoće. Sada razumem i pun sam zahvalnosti“, rekao je jedan od političara, Cugumasa Muraoka.

Pogledajte kako su se snašli.


B 92
foto: you tube

Komentari / 0

Ostavite komentar