Због нерегуларности прекинути избори у Стоцу

Политички представници Бошњака потврдили су за Клиx.ба да су у Стоцу прекинути избори јер су уочена енормна кршења изборних правила.

Република Српска 02.10.2016 | 16:00
Због нерегуларности прекинути избори у Стоцу
"Предсједник ЦИК-а је јасно рекао да се не може гласати са хрватским пасошима, али је предсједник Општинске изборне комисије Столац ХДЗ-овац Иван Перић дозволио гласање са хрватским пусошем. Кад су се чланови бирачких одбора успротивили Перић их је смијењио и имали смо случајеве да су онда сви чланови бирачких одбора били из ХДЗ-а БиХ", каже за Клиx.ба један од бошњачких представника.

Иван Перић је, наводно, рекао "да нема правила и да правила одређује он", а то је изјавио у присуству посматрача Амбасаде САД.

"Како год не важе правила за њих, ако он може рећи да се може гласати са хрватским пасошима, онда не може забранити никоме ни да поцијепа бирачки списак. Перић је дозволио да гласају са хрватским пасошима, са истеклим личним картама, гласали су за мртве", кажу за Клиx.ба.

Из МУП-а ХНК је за Клиx.ба потврђено да је полиција реаговала те да су забиљежени инциденти.

"Гласање је обустављено, то је дефинитивно. Није било повријеђених, не знам је ли негдје неко преврнуо кутију или подерао списак, али сад неких великих инцидената није било", кажу за Клиx.ба представници Бошњака.

Извор: Клиx.ба