Zbog neregularnosti prekinuti izbori u Stocu

Politički predstavnici Bošnjaka potvrdili su za Klix.ba da su u Stocu prekinuti izbori jer su uočena enormna kršenja izbornih pravila.

Republika Srpska 02.10.2016 | 16:00
Zbog neregularnosti prekinuti izbori u Stocu
"Predsjednik CIK-a je jasno rekao da se ne može glasati sa hrvatskim pasošima, ali je predsjednik Opštinske izborne komisije Stolac HDZ-ovac Ivan Perić dozvolio glasanje sa hrvatskim pusošem. Kad su se članovi biračkih odbora usprotivili Perić ih je smijenjio i imali smo slučajeve da su onda svi članovi biračkih odbora bili iz HDZ-a BiH", kaže za Klix.ba jedan od bošnjačkih predstavnika.

Ivan Perić je, navodno, rekao "da nema pravila i da pravila određuje on", a to je izjavio u prisustvu posmatrača Ambasade SAD.

"Kako god ne važe pravila za njih, ako on može reći da se može glasati sa hrvatskim pasošima, onda ne može zabraniti nikome ni da pocijepa birački spisak. Perić je dozvolio da glasaju sa hrvatskim pasošima, sa isteklim ličnim kartama, glasali su za mrtve", kažu za Klix.ba.

Iz MUP-a HNK je za Klix.ba potvrđeno da je policija reagovala te da su zabilježeni incidenti.

"Glasanje je obustavljeno, to je definitivno. Nije bilo povrijeđenih, ne znam je li negdje neko prevrnuo kutiju ili poderao spisak, ali sad nekih velikih incidenata nije bilo", kažu za Klix.ba predstavnici Bošnjaka.

Izvor: Klix.ba