ЦЈБ: Јавни ред реметиле особе из Прњавора

Центар јавне безбједности Бањалука саопштио је да држављани Србије нису учествовали у нарушавању јавног реда и мира у Прњавору, већ три особе из тог града.

Република Српска 02.10.2016 | 15:14
ЦЈБ: Јавни ред реметиле особе из Прњавора
ЦЈБ Бањалука наводи да су испред хотела "Цитy" јавни ред и мир у петак вече нарушили Д.М, С.Г и С.С, из Прњавора на штету М.С. из Бањалуке који се налазио у друштву држављана Републике Србије.

"Против наведених лица, слиједи подношење извјештаја о прекршају по члану 7.8. и 12. Закона о Јавном реду и миру", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је "полицијској станици Прњавор у суботу око 18 часова пријављено да се у хотелу 'Цитy' налазе особе из Србије, које су ту дошле како би изазвале пометњу и проблеме приликом гласања, те да је потребно да се реагује".

Полицијски службеници станице Прњавор и Јединице за подршку Бањалука у хотелу су затекли десет особа, држављана Републике Србије и двије особе, држављане Републике Српске.

Провером Интерполове базе података утврђено је да нема расписаних потјерница за држављанима Србије, а прегледом особа, просторија, пртљага, као и путничких возила са којима су дошли у Прњавор, утврђено је "да не посједују предмете који су погодни за извршење кривичних дјела или прекршаја".

"Даљим оперативним провјерама које су извршене са циљем утврђивања свих околности пријаве и боравка страних држављана у Прњавору, утврђено је да су у холу хотела и испред хотела 'Цитy' исте вечери јавни ред и мир нарушили Д.М, С.Г. и С.С, на штету М.С.", пише у саопштењу.

Додаје се да је о свему упознат Теренски центар за странце Бањалука, чији су представници преузели држављане Србије.

Из ЦЈБ Бањалука наглашено је и да овим поводом није била ангажована Специјална антитерористичка једница МУП-а Републике Српске, како су пренијели медији.

Извор: Анадолија