CJB: Javni red remetile osobe iz Prnjavora

Centar javne bezbjednosti Banjaluka saopštio je da državljani Srbije nisu učestvovali u narušavanju javnog reda i mira u Prnjavoru, već tri osobe iz tog grada.

Republika Srpska 02.10.2016 | 15:14
CJB: Javni red remetile osobe iz Prnjavora
CJB Banjaluka navodi da su ispred hotela "City" javni red i mir u petak veče narušili D.M, S.G i S.S, iz Prnjavora na štetu M.S. iz Banjaluke koji se nalazio u društvu državljana Republike Srbije.

"Protiv navedenih lica, slijedi podnošenje izvještaja o prekršaju po članu 7.8. i 12. Zakona o Javnom redu i miru", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "policijskoj stanici Prnjavor u subotu oko 18 časova prijavljeno da se u hotelu 'City' nalaze osobe iz Srbije, koje su tu došle kako bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje".

Policijski službenici stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banjaluka u hotelu su zatekli deset osoba, državljana Republike Srbije i dvije osobe, državljane Republike Srpske.

Proverom Interpolove baze podataka utvrđeno je da nema raspisanih potjernica za državljanima Srbije, a pregledom osoba, prostorija, prtljaga, kao i putničkih vozila sa kojima su došli u Prnjavor, utvrđeno je "da ne posjeduju predmete koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela ili prekršaja".

"Daljim operativnim provjerama koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela 'City' iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G. i S.S, na štetu M.S.", piše u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu upoznat Terenski centar za strance Banjaluka, čiji su predstavnici preuzeli državljane Srbije.

Iz CJB Banjaluka naglašeno je i da ovim povodom nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a Republike Srpske, kako su prenijeli mediji.

Izvor: Anadolija