Хулигани биће депортовани у Србију

Група младића из Београда која је изазвала инцидент у Прњавору, данас ће бити пребачена у канцеларију Имиграционог центра у Бањалуци, а одатле депортована у Србију, потврдио је министар безбједности Драган Мектић.

Република Српска 02.10.2016 | 13:08
Хулигани биће депортовани у Србију
Мектић је агенцији Бета рекао да се та група младића још налази у прњаворском хотелу "Сити", под контролом полиције Републике Српске. Он каже да се ради о групи од десетак младића "набилдованих и истетовираних", који су у Прњавор стигли на позив једног локалног бизнисмена, како би изазивали немире на дан локалних избора.

Они су се јуче физички сукобили с мештанима који су тражили да напусте град.

Поједини медији су објавили да се ради о припадницима навијачке групе "Гробари", међу којима је и особа која је својевремено претила ауторки емисије "Инсајдер", новинарки Бранкици Станковић.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске до сада се није огласило о овом случају, а из Полиције Републике Српске саопштено је да се процес гласања одвија мирно, без инцидената.

Штаб МУП-а Републике Српске "Избори 2016" прати и предузима мјере и радње с циљем одржавања повољне безбједносне ситуације на дан локалних избора, наведено је у саопштењу.

Извор: Н1, Бета