Huligani biće deportovani u Srbiju

Grupa mladića iz Beograda koja je izazvala incident u Prnjavoru, danas će biti prebačena u kancelariju Imigracionog centra u Banjaluci, a odatle deportovana u Srbiju, potvrdio je ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

Republika Srpska 02.10.2016 | 13:08
Huligani biće deportovani u Srbiju
Mektić je agenciji Beta rekao da se ta grupa mladića još nalazi u prnjavorskom hotelu "Siti", pod kontrolom policije Republike Srpske. On kaže da se radi o grupi od desetak mladića "nabildovanih i istetoviranih", koji su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, kako bi izazivali nemire na dan lokalnih izbora.

Oni su se juče fizički sukobili s meštanima koji su tražili da napuste grad.

Pojedini mediji su objavili da se radi o pripadnicima navijačke grupe "Grobari", među kojima je i osoba koja je svojevremeno pretila autorki emisije "Insajder", novinarki Brankici Stanković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske do sada se nije oglasilo o ovom slučaju, a iz Policije Republike Srpske saopšteno je da se proces glasanja odvija mirno, bez incidenata.

Štab MUP-a Republike Srpske "Izbori 2016" prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije na dan lokalnih izbora, navedeno je u saopštenju.

Izvor: N1, Beta