Фјури неће бити суспендован, за појас се не зна!

Боксерски шампион Тајсон Фјури позитиван је на кокаин, али врло вероватно неће бити суспендован јер тај опијат није забрањен ако је коришћен ван такмичења.

Остали спортови 03.10.2016 | 14:15
Фјури неће бити суспендован, за појас се не зна!
Ипак, првак у тешкој категорији ће скоро сигурно имати проблема након што је објављен позитиван резултат насумичног теста из септембра, јер званичници ВБО траже доказе да је заиста био "неспреман из разлога менталне природе" да се у среду бори против Владимира Кличка.

Британски боксер се повукао из већ одлаганог реванша чим је америчка мрежа ЕСПН објавила писмо анти-допинг агенције, а уследио је и захтев за Фјуријевим медицинским извештајима из ИБО, па постоји претња да Фјури изгуби један или оба појаса из ових верзија.

За разлику од Фјуријевих представника, менаџер Владимира Кличка се огласио поводом нових контроверзи.

"Фјури је вероватно најмање достојан боксерски шампион у историји, не само због ове ситуације већ због целог пакета који укључује и сексистичке коментаре, антисемитске коментаре и хомофобичне коментаре", рекао је Бернд Бонте.

Фјури је наводно у тешкој депресији, а у саопштењу објављеном прошле недеље се наводи да је његово стање "толико озбиљно да није спреман да се бори".

"Пре него што се врати у ринг, мораће да заврши терапију", наводи се.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар