Протест испред ЦЈБ Приједор: "Ово је логор"

Приједорски полицајци су ухапсили Б.Р. (46) који је с црном марамом завезаном преко очију, љепљивом траком на устима, бодљикавом жицом око руку, те "метом" на грудима са натписом "ово је логор", протестовао испред Центра јавне безбједности Приједор.

Република Српска 30.09.2016 | 20:50
Протест испред ЦЈБ Приједор: "Ово је логор"
Б.Р. је ухапшен због угрожавања безбједности. Он је иначе запослен као државни службеник у Центру јавне безбједности Приједор, а како се наводи у саопштењу, јуче је од 12.45 до 13.50 сати, протестом испред зграде тог центра, изразио незадовољство својим статусом у Министарству.

У саопштењу се тврди да је око 14 сати, без претходне најаве, насилно ушао у канцеларију начелника Центра, кога је вријеђао, пријетио да ће га убити и повредити.

"У даљем нападу је спријечен интеревенцијом присутног полицијског службеника", наводи се у саопштењу Центра јавне безбједности Приједор.

Након хапшења, превезен је и задржан на Одјелу неуропсихијатријске болнице Приједор.

Из приједорске полиције су навели да су дошли до сазнања да је Б.Р. путем интернета наставио упућивати озбиљне пријетње припадницима Министартсва унутрашњих послова Републике Српске.

Из Центра јавне безбедности Приједор додају да се "Б.Р., у претходном периоду два пута лијечен на Одјелу неуропсихијатријске болнице Приједор, а својим јавним иступањима је више пута повриједио углед и нарушио част Министарства унутрашњих послова РС, јер је путем интернета вријеђао и износио лажи и неистине о функционерима законодавне и извршне власти РС, највишим руководиоцима Министарства унутрашњих послова, као и руководиоцима Центра јавне безбедности Приједор".

Незванично, ради се о Бориславу Радовановићу на чијем блогу је његова мајка написала да је јуче, испред ЦЈБ Приједор изводио перформанс, а да је у исто вријеме пред њихову кућу дошло полицијско возило.

Распитивали су се о Радовановићу, о чему га је обавијестила супруга.

Радовановић је потом тражио објашњење зашто му малтретирају породицу, те да га је, како се тврди, један начелников "пратилац" физички напао.

"Кад је Борислав позвао тужилаштво и јавио за напад, његови бајни шефови су измислили да је он неког напао и ухапсили га", стоји на блогу овог полицајца, чија је мајка Рора Марић написала и да "страхују за његов живот".

Извор:Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ТТГГ

30.09.2016 20:40

Врбован од стране ИСИЛ-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

30.09.2016 21:16

Јбг. Није он крив што је оболио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судац?

01.10.2016 04:01

Нико не казе због цега је оболио. Није човјек дебелокожац као његови шефови и неможе издржати неправду и нормално да че пучи некада. Најлакше је човјека прогласити ЛУДИМ да би шефови покрили своје лоповлуке.

ОДГОВОРИТЕ