Protest ispred CJB Prijedor: "Ovo je logor"

Prijedorski policajci su uhapsili B.R. (46) koji je s crnom maramom zavezanom preko očiju, ljepljivom trakom na ustima, bodljikavom žicom oko ruku, te "metom" na grudima sa natpisom "ovo je logor", protestovao ispred Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Republika Srpska 30.09.2016 | 20:50
Protest ispred CJB Prijedor: "Ovo je logor"
B.R. je uhapšen zbog ugrožavanja bezbjednosti. On je inače zaposlen kao državni službenik u Centru javne bezbjednosti Prijedor, a kako se navodi u saopštenju, juče je od 12.45 do 13.50 sati, protestom ispred zgrade tog centra, izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u Ministarstvu.

U saopštenju se tvrdi da je oko 14 sati, bez prethodne najave, nasilno ušao u kancelariju načelnika Centra, koga je vrijeđao, prijetio da će ga ubiti i povrediti.

"U daljem napadu je spriječen interevencijom prisutnog policijskog službenika", navodi se u saopštenju Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Nakon hapšenja, prevezen je i zadržan na Odjelu neuropsihijatrijske bolnice Prijedor.

Iz prijedorske policije su naveli da su došli do saznanja da je B.R. putem interneta nastavio upućivati ozbiljne prijetnje pripadnicima Ministartsva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz Centra javne bezbednosti Prijedor dodaju da se "B.R., u prethodnom periodu dva puta liječen na Odjelu neuropsihijatrijske bolnice Prijedor, a svojim javnim istupanjima je više puta povrijedio ugled i narušio čast Ministarstva unutrašnjih poslova RS, jer je putem interneta vrijeđao i iznosio laži i neistine o funkcionerima zakonodavne i izvršne vlasti RS, najvišim rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i rukovodiocima Centra javne bezbednosti Prijedor".

Nezvanično, radi se o Borislavu Radovanoviću na čijem blogu je njegova majka napisala da je juče, ispred CJB Prijedor izvodio performans, a da je u isto vrijeme pred njihovu kuću došlo policijsko vozilo.

Raspitivali su se o Radovanoviću, o čemu ga je obavijestila supruga.

Radovanović je potom tražio objašnjenje zašto mu maltretiraju porodicu, te da ga je, kako se tvrdi, jedan načelnikov "pratilac" fizički napao.

"Kad je Borislav pozvao tužilaštvo i javio za napad, njegovi bajni šefovi su izmislili da je on nekog napao i uhapsili ga", stoji na blogu ovog policajca, čija je majka Rora Marić napisala i da "strahuju za njegov život".

Izvor:N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

TTGG

30.09.2016 20:40

Vrbovan od strane ISIL-a!

ODGOVORITE
Name

Boxon

30.09.2016 21:16

Jbg. Nije on kriv što je obolio.

ODGOVORITE
Name

Sudac?

01.10.2016 04:01

Niko ne kaze zbog cega je obolio. Nije čovjek debelokožac kao njegovi šefovi i nemože izdržati nepravdu i normalno da če puči nekada. Najlakše je čovjeka proglasiti LUDIM da bi šefovi pokrili svoje lopovluke.

ODGOVORITE