Лист АС тврди: Кежман међу најгорим појачањима Атлетика!

Шпански лист "АС" изабрао 12 најгоријих појачања Атлетико Мадрида у овом веку, а међу њима је и бивши репрезентативац Србије Матеја Кежман.

Фудбал 02.10.2016 | 19:00
Лист АС тврди: Кежман међу најгорим појачањима Атлетика!
Каријера Матеје Кежмана била је у вртоглавом успону након сјајних партија у дресу Партизана, а онда и холандског ПСВ-а у ком је "тресао мреже као од шале", али прелазак у енглески Челси донео је слабију форму, захтевнију лигу и неконстантност у његовој игри.

Није се дуго задржао на "Стамфорд бриџу", а Атлетико Мадрид се надао да ће за мали новац добити оног старог нападача кога је желео велики број европских тимова, али су се преварили у процени.

Кежман је у дресу "јорганџија" играо у сезони 2005-06 и за 30 наступа у Примери само 8 пута је био стрелац, па се и епизода на "Висенте Калдерону" завршило врло брзо.

Новинари шпанског листа "АС" га нису заборавили, па су га уврстили на листу 12 најгорих појачања Атлетико Мадрида у овом веку, али за разлику од многих који су доспели на ову непопуларну листу - "јорганџије" бар нису много потрошиле (5 милиона фунти).

Како кажу новинари овог листа "на сваког Гризмана долази један Џексон Мартинез", па је тако колумбијски нападач свакако један од највећих промашаја, а након свега шест месеци скрасио се у Кини.

Осим њих ту су и Дани да Круз, Хуан Гомез, Тони Хименез, Алваро Ново, Марсело Соса, Кики Мусампа, Ричар Нуњез, Мартин Петров, Луис Гарсија и Дијего...

Међутим, треба и додати да је Атлетико имао далеко већи број "паметних куповина", па су тако сјајно пролазили са нападачима попут Дијега Форлана, Куна Агуера, Радамела Фалкаоа, Дијега Косте и многих других које су добро "уновчили".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар