List AS tvrdi: Kežman među najgorim pojačanjima Atletika!

Španski list "AS" izabrao 12 najgorijih pojačanja Atletiko Madrida u ovom veku, a među njima je i bivši reprezentativac Srbije Mateja Kežman.

Fudbal 02.10.2016 | 19:00
List AS tvrdi: Kežman među najgorim pojačanjima Atletika!
Karijera Mateje Kežmana bila je u vrtoglavom usponu nakon sjajnih partija u dresu Partizana, a onda i holandskog PSV-a u kom je "tresao mreže kao od šale", ali prelazak u engleski Čelsi doneo je slabiju formu, zahtevniju ligu i nekonstantnost u njegovoj igri.

Nije se dugo zadržao na "Stamford bridžu", a Atletiko Madrid se nadao da će za mali novac dobiti onog starog napadača koga je želeo veliki broj evropskih timova, ali su se prevarili u proceni.

Kežman je u dresu "jorgandžija" igrao u sezoni 2005-06 i za 30 nastupa u Primeri samo 8 puta je bio strelac, pa se i epizoda na "Visente Kalderonu" završilo vrlo brzo.

Novinari španskog lista "AS" ga nisu zaboravili, pa su ga uvrstili na listu 12 najgorih pojačanja Atletiko Madrida u ovom veku, ali za razliku od mnogih koji su dospeli na ovu nepopularnu listu - "jorgandžije" bar nisu mnogo potrošile (5 miliona funti).

Kako kažu novinari ovog lista "na svakog Grizmana dolazi jedan Džekson Martinez", pa je tako kolumbijski napadač svakako jedan od najvećih promašaja, a nakon svega šest meseci skrasio se u Kini.

Osim njih tu su i Dani da Kruz, Huan Gomez, Toni Himenez, Alvaro Novo, Marselo Sosa, Kiki Musampa, Ričar Nunjez, Martin Petrov, Luis Garsija i Dijego...

Međutim, treba i dodati da je Atletiko imao daleko veći broj "pametnih kupovina", pa su tako sjajno prolazili sa napadačima poput Dijega Forlana, Kuna Aguera, Radamela Falkaoa, Dijega Koste i mnogih drugih koje su dobro "unovčili".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar