Маја Сар пјева фадо на српском

Сарајевска кантауторка Маја Сар у Португалији: Са врхунским инструменталистима који свирају традиционалну португалску фадо музику снимила сам песму "Једном заувијек".

Забава 29.09.2016 | 08:44
Маја Сар пјева фадо на српском
САРАЈЕВСКА кантауторка Маја Сар наступила је на концерту у Сетубалу у Португалији, у организацији евровизијских фанова, где је одушевила песмом "Кораке ти знам" којом је представљала БиХ на "Евросонгу" 2012. Боравак у тој земљи искористила је да са врхунским фадо музичарима сними нови сингл "Једном заувијек", који је написала на музику Бошка Јовића.

- Било је ово путовање за памћење, које је изродило нешто сасвим посебно и другачије - фадо на нашем језику - рекла је Маја. - Са врхунским инструменталистима који свирају традиционалну португалску фадо музику снимила сам песму "Једном заувијек". То је моја разгледница за цео живот и једва чекам да публика чује песму.

Прелепи предели Португалије одушевили су Мају и њене сараднике па су одлучили да тамо сниме и кадрове за спот, који ће употпунити ову посебну љубавну причу, а премијера се очекује у октобру. После успешних концерата у позориштима у БиХ, Маја наставља регионалну турнеју, а један од градова у којима ће наступити биће и Београд.

Новости
фото: интернет

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

декрет

29.09.2016 09:47

Јел то и ви не признајете БОСАНСКИ језик. Маја пјева на босанском а не српском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибић

29.09.2016 10:17

Ову са портала забацили удицу са насловом, а @декрет одмах загризао. Пусти их...

Name

Таксират

29.09.2016 11:04

Бас ме интересује како то пјева на српском "Једном заувијек". Које ли лакрдије, Надреалисти су били мала дјеца са својом теоријом и претпоставкама у односу на ову залосну праксу насих такозваних великих и прескупих језика.

Name

@

29.09.2016 11:21

Они "украли" босански језик, а ти оцекујес да га признају,..погледај им језика и писма прије 19ст. па упореди са повељом Кулина Бана из 12ст. која је разумљива и данас,....све це ти бити јасно

Name

@@

29.09.2016 14:17

Погледај мало византијске, и латинске историјске изворе. Од 8. века па надаље. Свуда се помиње досељавање СРБА на Балканско полуострво од Уне па све до Пелопонеза, као и ХРВАТА од Крањске па до Раме. Нигде нећеш наћи ништа о досељавању Босанаца, Бошњака и слично. Босна као држава настаје касније на територији коју по историјским изворима настањују СРБИ и ХРВАТИ. Ви сте гори и од Македонаца у измишљању историје у покушају да будете нешто што нисте и што никада нећете бити и читав свет вам се због тога смеје.

Name

@@@

29.09.2016 20:11

Које изворе? Мислис црквене и једне и друге које сте цувеном митоманијом прилагодили, хахахаха, па то је лакрдија. Пронадји, истрази, па упореди документе из 12ст. (повеља кад се Босна јасно спомиње као дрзава) са васим документима прије 19ст. Пардон, па ви то немате, у ствари има несто (углавном по црквама,не и дрзавни документи) на потпуно неразумљивом језику (црквено-бугарско-македонска варијанта). Босански из 12ст. разумијемо и ја и ти данас, према томе јасно је цији језик је Вук украо, као и писмо (погледај босанцицу). А мозда је боље да ниста не истразујес, могао би упасти у озбиљну дилему,...Дрзи се ти Гарасанина, и Цосица. Поздрав

Name

@@@@

30.09.2016 06:02

Који извори? Ево, на пример овај за почетак (није црквени и није српски, а ти мени нађи и један пре доласка Турака да се помињете уопште ви као племе или народ): хттпс://арцхиве.орг/детаилс/еарлyхисторyофсл00цонсрицх