Босић и Мићић: СПЦ је увијек била уз народ

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Игор Остојић и начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Миле Пејчић, састали су се данас у Владичанском двору у Бијељини, гдје су са Његовим преосвештенством епископом зворничко-тузланским Хризостомом разговарали о тренутној постреферендумској ситуацији у БиХ, Републици Српској и Граду Бијељина, као и о најважнијим тачкама које се тичу развоја овог Града.

Република Српска 28.09.2016 | 11:59
Босић и Мићић: СПЦ је увијек била уз народ
"Неопходно је смирити ситуацију и превазићи тензије које је проузроковао референдум. То се може постићи кроз међусубни дијалог политичких актера, да би се пронашло најбоље рјешење за БиХ и Републику Српску. Када је ријеч о предстојећим локалним изборима у БиХ, Српска православна црква се неће мијешати у избор грађана, али апелујемо на наш народ да изађе на изборе и гласа", навео је Његово преосвештенство Хризостом.

Предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић истакао је да је СПЦ веома важна инстутуција за српски народ, те да се делегација која је данас боравила код епискома зворничко-тузланског усагласила са њим да је неопходно успоставити стабилност унутар БиХ, да би Република Српска могла да се развија.



"Локална власт у Бијељини увијек је његовала добре односе са СПЦ, те се надамо да ће тако бити и у будућности", изразио је увјерење Босић, додајући да су на данашњем састанку усаглашене бројне тачке које су стратешки важне за Бијељину, као Град који се убрзано развија.



Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио се епископу зворничко-тузланском Хризостому и читавој епархији на данашњем пријему, те навео да је Градска управа увијек сарађивала са СПЦ.

"Осјећамо да је Српска православна црква уз свој народ, јер оно што је добро за народ добро је и за цркву. Православни храмови у Семберији увијек су били међу најпосјећенијима у Републици Српској", сматра Мићић, додајући да је Градска управа помогла у изградњи свих вјерских објеката на подручју Града. Мићић је најавио помоћ и у изградњи објекта Православне Гимназије у Бијељини.