Bosić i Mićić: SPC je uvijek bila uz narod

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Ostojić i načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić, sastali su se danas u Vladičanskom dvoru u Bijeljini, gdje su sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Hrizostomom razgovarali o trenutnoj postreferendumskoj situaciji u BiH, Republici Srpskoj i Gradu Bijeljina, kao i o najvažnijim tačkama koje se tiču razvoja ovog Grada.

Republika Srpska 28.09.2016 | 11:59
Bosić i Mićić: SPC je uvijek bila uz narod
"Neophodno je smiriti situaciju i prevazići tenzije koje je prouzrokovao referendum. To se može postići kroz međusubni dijalog političkih aktera, da bi se pronašlo najbolje rješenje za BiH i Republiku Srpsku. Kada je riječ o predstojećim lokalnim izborima u BiH, Srpska pravoslavna crkva se neće miješati u izbor građana, ali apelujemo na naš narod da izađe na izbore i glasa", naveo je Njegovo preosveštenstvo Hrizostom.

Predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić istakao je da je SPC veoma važna instutucija za srpski narod, te da se delegacija koja je danas boravila kod episkoma zvorničko-tuzlanskog usaglasila sa njim da je neophodno uspostaviti stabilnost unutar BiH, da bi Republika Srpska mogla da se razvija.



"Lokalna vlast u Bijeljini uvijek je njegovala dobre odnose sa SPC, te se nadamo da će tako biti i u budućnosti", izrazio je uvjerenje Bosić, dodajući da su na današnjem sastanku usaglašene brojne tačke koje su strateški važne za Bijeljinu, kao Grad koji se ubrzano razvija.



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio se episkopu zvorničko-tuzlanskom Hrizostomu i čitavoj eparhiji na današnjem prijemu, te naveo da je Gradska uprava uvijek sarađivala sa SPC.

"Osjećamo da je Srpska pravoslavna crkva uz svoj narod, jer ono što je dobro za narod dobro je i za crkvu. Pravoslavni hramovi u Semberiji uvijek su bili među najposjećenijima u Republici Srpskoj", smatra Mićić, dodajući da je Gradska uprava pomogla u izgradnji svih vjerskih objekata na području Grada. Mićić je najavio pomoć i u izgradnji objekta Pravoslavne Gimnazije u Bijeljini.