Требиње: Политика подјелила борце

Координациони одбор борачких организација Сарајевско-романијске регије, Подриња, Источне и старе Херцеговине, организовао је у Требињу јавну трибину „Дођи, реци ко је издајник!“, а резултат овог скупа је нова подијела борачких организација.

Република Српска 26.09.2016 | 22:57
Требиње: Политика подјелила борце
Како је наведено у позиву медијима и грађанима, скуп у Требињу сазван је ради подсјећања на скандалозну изјаву генералног секретара СНСД-а Луке Петровића пред протесте у Бањалуци да су издајници сви они који не подржавају СНСД-ову власт. Становницима Требиња обратили су се представници Ратних војних инвалида, породица погинулих и логораша, који су због те изјаве позвали грађане да не дају свој глас Петровићу, али су и указали на лош однос републичких власти према борачкој популацији.

“Било је оних који су 1992. спаковали своје кофере и отишли у Београд, Нови Сад, широм Србије и Црне Горе, чак и у иностранство. Можемо ли ми бити издајници ако нам неко каже да смо издајници. Не можемо”, рекао је Драган Милановић, ратни војни инвалид из Фоче.

“Дочекао сам да ме је срамота да кажем да сам Србин и да живим у оваквој Републици Српској коју воде лопови и криминлаци. Дочекали смо да нам и Лора и Керестинец буду лакши од ових мука којима су нас изложили они који се усудише да нас издајницима зову”, истакао је логораш Борислав Хамовић.

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић јавну трибину није коментарисао, осим да је њен организатор актуелни градоначелник Требиња Славко Вучуревић. “Очигледно је да се за 4 године свог мандата није удостојио и примио бар један пут часну организацију града Требиња, а данас је сакупљао људе и ван Требиња покушавајући да направи причу како је он частан и борац за људска права. Зар он који има 2 мјесеца и 28 дана борачког стажа и који у посљедњој седмици свог манадата покушава да помогне људима које није гледао 4 године и да на такав начин дође до гласова”, рекао је Лука Петровић, генерални секретар СНСД-а.

Међутим, ту није крај. Предсједник регионалног одбора Борачке организације источне Херцецеговине Светозар Аћимовић, због тога што је у своје лично име са овог митинга позвао борце на јединство, разљутио је Градске борачку организацију.

“Позивам да будемо сви јединствени за нашу борачку популацију; ми смо ти који смо створили Српску, ми смо ти који ћемо је и чувати, сачувати, градити, само нам треба дати шансу”, навео је Аћимовић.

Из Борачке организије Требиња експресно су реаговали. “Он није смио да говори, а имамо информације и снимљен је да се и прије обраћао", навео је Перо Мишељић, предсједник Скупштине Борачке организације града Требиња, који је и најавио смјену Аћимовића.

На јавној трибини путем видео-бима приказана је изјава Луке Петровића која је и проузрковала окупљање у Требињу.


БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МИЛОС

26.09.2016 21:13

ЛУКА ЛОПОВЕ,ДЕЗЕРТЕРУ,СРАМ ТЕ БИЛО,СРАМОТА ЗА СРПСКИ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.09.2016 21:36

Лука је Пери у Херцег Новом поклонио станциц 42 квадрата.Добро Пери добро Луки

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

26.09.2016 21:40

Није Луку срамота он је небитан као цовек али је генерални секретар странке СНСД и у томе је тезина изрецених увреда за борце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

требињац

26.09.2016 22:47

Данас је Славко пљунуо у лице борцима отео је борцу Свети Илицу стан. Досао сада да баца борцима прасину у оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требињац требињцу

27.09.2016 11:55

Немој да измишљаш.Славко никоме није одузео стан.Комшија сам Света Илић и све је као прије.

Name

ВРС 1992-1996

27.09.2016 09:40

Зар је гријех што је Свето позвао борце на јединство свих бораца РС. Заиста реаговање Борачке организације Требиња је чисто политичко, а то не треба борцима. Свето свака ти част и камо среће да си ти предсједник БОРС-а РС, тек би тада борачка организација личила на оно што треба да буде, а не пензионисани официри који имају у виду само личнби интерес и да поред добре пензије примају и још једну велику накнаду (тако су се понашали и у рату и примали по двије плате до одласка у пензију). И у Невесињу се питају дезертери и од њих прави борац не може ући у Спомен собу да ода почаст палим борцима. За то су криви они који су на челу општинских борачких организација, који гоњају само своје личне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

27.09.2016 10:16

Овај Лука је велики полтрон као и остали око Додика. Небраним Вуцуревица,мислим да су обојица промасаји за град Требиње,као и назалост у свим градовима Српске бирамо измедју два лоса. Нигдје младих,паметних,културних,који говоре бар енглески,па када додју неки инвеститори да могу проговорити са њима. Ови који су кандидовани од својих странака,незнају ни да се изразавају,способни само за лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ