Trebinje: Politika podjelila borce

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, Podrinja, Istočne i stare Hercegovine, organizovao je u Trebinju javnu tribinu „Dođi, reci ko je izdajnik!“, a rezultat ovog skupa je nova podijela boračkih organizacija.

Republika Srpska 26.09.2016 | 22:57
Trebinje: Politika podjelila borce
Kako je navedeno u pozivu medijima i građanima, skup u Trebinju sazvan je radi podsjećanja na skandaloznu izjavu generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića pred proteste u Banjaluci da su izdajnici svi oni koji ne podržavaju SNSD-ovu vlast. Stanovnicima Trebinja obratili su se predstavnici Ratnih vojnih invalida, porodica poginulih i logoraša, koji su zbog te izjave pozvali građane da ne daju svoj glas Petroviću, ali su i ukazali na loš odnos republičkih vlasti prema boračkoj populaciji.

“Bilo je onih koji su 1992. spakovali svoje kofere i otišli u Beograd, Novi Sad, širom Srbije i Crne Gore, čak i u inostranstvo. Možemo li mi biti izdajnici ako nam neko kaže da smo izdajnici. Ne možemo”, rekao je Dragan Milanović, ratni vojni invalid iz Foče.

“Dočekao sam da me je sramota da kažem da sam Srbin i da živim u ovakvoj Republici Srpskoj koju vode lopovi i kriminlaci. Dočekali smo da nam i Lora i Kerestinec budu lakši od ovih muka kojima su nas izložili oni koji se usudiše da nas izdajnicima zovu”, istakao je logoraš Borislav Hamović.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović javnu tribinu nije komentarisao, osim da je njen organizator aktuelni gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević. “Očigledno je da se za 4 godine svog mandata nije udostojio i primio bar jedan put časnu organizaciju grada Trebinja, a danas je sakupljao ljude i van Trebinja pokušavajući da napravi priču kako je on častan i borac za ljudska prava. Zar on koji ima 2 mjeseca i 28 dana boračkog staža i koji u posljednjoj sedmici svog manadata pokušava da pomogne ljudima koje nije gledao 4 godine i da na takav način dođe do glasova”, rekao je Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

Međutim, tu nije kraj. Predsjednik regionalnog odbora Boračke organizacije istočne Hercecegovine Svetozar Aćimović, zbog toga što je u svoje lično ime sa ovog mitinga pozvao borce na jedinstvo, razljutio je Gradske boračku organizaciju.

“Pozivam da budemo svi jedinstveni za našu boračku populaciju; mi smo ti koji smo stvorili Srpsku, mi smo ti koji ćemo je i čuvati, sačuvati, graditi, samo nam treba dati šansu”, naveo je Aćimović.

Iz Boračke organizije Trebinja ekspresno su reagovali. “On nije smio da govori, a imamo informacije i snimljen je da se i prije obraćao", naveo je Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Trebinja, koji je i najavio smjenu Aćimovića.

Na javnoj tribini putem video-bima prikazana je izjava Luke Petrovića koja je i prouzrkovala okupljanje u Trebinju.


BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MILOS

26.09.2016 21:13

LUKA LOPOVE,DEZERTERU,SRAM TE BILO,SRAMOTA ZA SRPSKI NAROD

ODGOVORITE
Name

Istina

26.09.2016 21:36

Luka je Peri u Herceg Novom poklonio stancic 42 kvadrata.Dobro Peri dobro Luki

ODGOVORITE
Name

mami

26.09.2016 21:40

Nije Luku sramota on je nebitan kao covek ali je generalni sekretar stranke SNSD i u tome je tezina izrecenih uvreda za borce!

ODGOVORITE
Name

trebinjac

26.09.2016 22:47

Danas je Slavko pljunuo u lice borcima oteo je borcu Sveti Ilicu stan. Dosao sada da baca borcima prasinu u oci.

ODGOVORITE
Name

trebinjac trebinjcu

27.09.2016 11:55

Nemoj da izmišljaš.Slavko nikome nije oduzeo stan.Komšija sam Sveta Ilić i sve je kao prije.

Name

VRS 1992-1996

27.09.2016 09:40

Zar je grijeh što je Sveto pozvao borce na jedinstvo svih boraca RS. Zaista reagovanje Boračke organizacije Trebinja je čisto političko, a to ne treba borcima. Sveto svaka ti čast i kamo sreće da si ti predsjednik BORS-a RS, tek bi tada boračka organizacija ličila na ono što treba da bude, a ne penzionisani oficiri koji imaju u vidu samo ličnbi interes i da pored dobre penzije primaju i još jednu veliku naknadu (tako su se ponašali i u ratu i primali po dvije plate do odlaska u penziju). I u Nevesinju se pitaju dezerteri i od njih pravi borac ne može ući u Spomen sobu da oda počast palim borcima. Za to su krivi oni koji su na čelu opštinskih boračkih organizacija, koji gonjaju samo svoje lične interese.

ODGOVORITE
Name

M

27.09.2016 10:16

Ovaj Luka je veliki poltron kao i ostali oko Dodika. Nebranim Vucurevica,mislim da su obojica promasaji za grad Trebinje,kao i nazalost u svim gradovima Srpske biramo izmedju dva losa. Nigdje mladih,pametnih,kulturnih,koji govore bar engleski,pa kada dodju neki investitori da mogu progovoriti sa njima. Ovi koji su kandidovani od svojih stranaka,neznaju ni da se izrazavaju,sposobni samo za lopovluk.

ODGOVORITE