Улична расвјета засијала и у Загонима

У Горњим Загонима код Бијељине синоћ је у рад пуштена улична расвјета у дијелу насеља у којем живе породице 12 бораца Војске Републике Српске, а које до сада није имало освјетљење. Изградња уличне расвјете донација је посланика у Народној скупштини Републике Српске др Златка Максимовића.

Република Српска 26.09.2016 | 19:09
Улична расвјета засијала и у Загонима
Након завршених инфраструктурних радова, расвјета од синоћ обасјава и овај дио насеља. Како кажу мјештани, живот у њиховом насељу сада ће бити много лакши.

“Желим да се захвалим нашем посланику др Златку Максимовићу што је послије толико година успјео да нам направи уличну расвјету. Овдје живи око 25 мјештана у шест породичних кућа, међу којима је и 12 некадашњих бораца Војске Републике Српске. Никада нисмо добили ништа, само овај камен за пошљунчавање. Хвала богу, коначно је дошао тренутак да и ми будемо обухваћени пројектом расвјете”, рекао је један од мјештана Горњих Загона Душко Томић.

У Семберији још постоје бројни инфраструктурни проблеми у чије рјешавање треба да се укључи шира друштвена заједница, каже др Максимовић. Он додаје да је својим примјером желио да подстакне и појединце који су у могућности да помогну грађанима.

“Потрудио сам се као народни посланик да обезбиједим средства да и ови људи, који живе у овом дијелу Загона, живе нормално. Зашто би они, иако су удаљени од центра града, били запостављени. Они имају право да добију све исто, као и да су много ближе граду”, рекао је за БН телевизију др Максимовић.

Мјештани Горњих Загона надају се да ће модернизација њиховог насеља бити настављена јер, како кажу, уз постављену уличну расвјету добро би им дошла и улица која сада није асфалтирана.




(БН телевизија)