Ulična rasvjeta zasijala i u Zagonima

U Gornjim Zagonima kod Bijeljine sinoć je u rad puštena ulična rasvjeta u dijelu naselja u kojem žive porodice 12 boraca Vojske Republike Srpske, a koje do sada nije imalo osvjetljenje. Izgradnja ulične rasvjete donacija je poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske dr Zlatka Maksimovića.

Republika Srpska 26.09.2016 | 19:09
Ulična rasvjeta zasijala i u Zagonima
Nakon završenih infrastrukturnih radova, rasvjeta od sinoć obasjava i ovaj dio naselja. Kako kažu mještani, život u njihovom naselju sada će biti mnogo lakši.

“Želim da se zahvalim našem poslaniku dr Zlatku Maksimoviću što je poslije toliko godina uspjeo da nam napravi uličnu rasvjetu. Ovdje živi oko 25 mještana u šest porodičnih kuća, među kojima je i 12 nekadašnjih boraca Vojske Republike Srpske. Nikada nismo dobili ništa, samo ovaj kamen za pošljunčavanje. Hvala bogu, konačno je došao trenutak da i mi budemo obuhvaćeni projektom rasvjete”, rekao je jedan od mještana Gornjih Zagona Duško Tomić.

U Semberiji još postoje brojni infrastrukturni problemi u čije rješavanje treba da se uključi šira društvena zajednica, kaže dr Maksimović. On dodaje da je svojim primjerom želio da podstakne i pojedince koji su u mogućnosti da pomognu građanima.

“Potrudio sam se kao narodni poslanik da obezbijedim sredstva da i ovi ljudi, koji žive u ovom dijelu Zagona, žive normalno. Zašto bi oni, iako su udaljeni od centra grada, bili zapostavljeni. Oni imaju pravo da dobiju sve isto, kao i da su mnogo bliže gradu”, rekao je za BN televiziju dr Maksimović.

Mještani Gornjih Zagona nadaju se da će modernizacija njihovog naselja biti nastavljena jer, kako kažu, uz postavljenu uličnu rasvjetu dobro bi im došla i ulica koja sada nije asfaltirana.
(BN televizija)