Стоп уништавању "Електропривреде"

Небојша Вукановић, предсједник Покрета „За правду и ред“, пред зградом „Елетропривреде“ одржао је прес-конференцију на којој је изнио нови, како каже, спорни Уговор, али и тражио од руководства тог предузећа да заустави уништавање електронергетских предузећа због предстојећих избора.

Република Српска 26.09.2016 | 18:45
Стоп уништавању "Електропривреде"
Вукановић је прес-конференцију одржао пред зградом "Електропривреде" гдје се окупио велики број грађана, а како каже, од руководства тог предузећа тражи да заустави злоупотребе у РиТЕ Гацко, који је прије неколико дана био ван система због лошег угља, а које и поред тога наставља са запошљавањима и извлачењем новца за предизборну кампању странака које чине републичку власт.

Вукановић је навео да се у РиТе Гацко, ХЕТ-у и ХЕ Вишеград годишње произведе више 200 милиона марака струје, али да од тога грађани источног дијела Републике Српске немају ништа. “Дошли смо да питамо руководство гдје су 2 милијарде марака које је ово руководство потрошило претходних година. Шта су направили?

Да ли они мисле да ће нам сваке године мазати очи тиме што ће нам постављати камен темељац? Пред једне изборе ће почети Горњу Дрину, друге Средњу Дрину, ево сада причају о другом блоку РиТе Гацко. Питам како их није срамота и кад ће се утврдити ко је одговоран због пропалог посла са `Чезом` и милионима марака тужбе која виси над главом РиТЕ Гацко”, навео је Вукановић.

Предједник Покрета за правду и ред каже да је СНСД због прошле предизборне камапање грађанима подигао цијену струје у Републици Српској, а да се то може очекивати и сада због Луке Петровића који се кандидовао за градоначелника Требиња.

“Ми смо дошли да питамо је ли Луки Петровићу то ћаћа оставио или му је то мираз да он каже ти ћеш радити,а ти нећеш. Откуд право Луки Петровићу да каже - запослићу 500 људи, шта те брига да би ја постао градоначелник.  Како те није срамота, сада га јавно питам. Умјесто да уђеш у мишју рупу, да се извиниш што плаћамо струју 5 одсто, јер је то цијена посланичког мандата, а сада треба свима да поскупи да би он постао градоначелник. Какав је то начин?” поставио је питање Вукановић.

Вукановић тврди да је дошао и до још једног спорног уговора ХЕТ-а.

“Замсилите да су Петровић и Таминџија ангажовали 787.810 КМ без ПДВ-а, мало мање од миллион марака су дали Институту за грађевинрство Слободана Станковића и ГЕО ЕКО груп Билећа да врши истражне радове на ХЕ Невисиње. Је ли вјерујете да у Билећи постоји такав реномиран иститут и фирма да врши истражне радове како би се направила ХЕ Невисиње”, тврди Вукановић.

Пред зградом "Електропривреде" окупио се и велики број полицјаца који су обезбијеђивали конференцију за новинаре Небојше Вукановића, а Лука Петровић ни овај пут није желио да коментарише његове тврдње.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бл

26.09.2016 17:04

Пре око 7 окупљених требињаца:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

26.09.2016 17:15

Вукане свака ти част, и да је бар мало више таквих људи. Само, овај народ ми је тотално чудан. Умјесто да стане против било кога ко је у криминалу, они (појединци) их и даље подржавају. Немој да дозволите да вас купе за изборе. Издрзацу гладан пар дана без његових 50км мита али ћу да гласам својом главом и за бољу будућност. Промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

26.09.2016 17:50

Вукане, браво! Рећи ће они све и сто их не буду питали! Има материјала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасо

26.09.2016 18:35

Вукане борис се као вук, само да не буде и овај пут узалуд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.09.2016 19:07

Лука Петровиц Требиње, Елек Пале , Недељко Цориц Бијељина трио фантастико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаој шта се ради

26.09.2016 20:57

Покрадоше све што се могло,а ове електране музу колико могу.Гдје то има поставе свог партијског директора и извлаче паре за партију док не огуле све.Неморал је завладао горе него у пуфу(јавној кући).

Name

Бакс

26.09.2016 22:00

Институт за градјевинарство данас има везе са станковицем колико и с тобом вукане. Распитај се мало прије него сто кренес да лупетас...

ОДГОВОРИТЕ