Stop uništavanju "Elektroprivrede"

Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta „Za pravdu i red“, pred zgradom „Eletroprivrede“ održao je pres-konferenciju na kojoj je iznio novi, kako kaže, sporni Ugovor, ali i tražio od rukovodstva tog preduzeća da zaustavi uništavanje elektronergetskih preduzeća zbog predstojećih izbora.

Republika Srpska 26.09.2016 | 18:45
Stop uništavanju "Elektroprivrede"
Vukanović je pres-konferenciju održao pred zgradom "Elektroprivrede" gdje se okupio veliki broj građana, a kako kaže, od rukovodstva tog preduzeća traži da zaustavi zloupotrebe u RiTE Gacko, koji je prije nekoliko dana bio van sistema zbog lošeg uglja, a koje i pored toga nastavlja sa zapošljavanjima i izvlačenjem novca za predizbornu kampanju stranaka koje čine republičku vlast.

Vukanović je naveo da se u RiTe Gacko, HET-u i HE Višegrad godišnje proizvede više 200 miliona maraka struje, ali da od toga građani istočnog dijela Republike Srpske nemaju ništa. “Došli smo da pitamo rukovodstvo gdje su 2 milijarde maraka koje je ovo rukovodstvo potrošilo prethodnih godina. Šta su napravili?

Da li oni misle da će nam svake godine mazati oči time što će nam postavljati kamen temeljac? Pred jedne izbore će početi Gornju Drinu, druge Srednju Drinu, evo sada pričaju o drugom bloku RiTe Gacko. Pitam kako ih nije sramota i kad će se utvrditi ko je odgovoran zbog propalog posla sa `Čezom` i milionima maraka tužbe koja visi nad glavom RiTE Gacko”, naveo je Vukanović.

Predjednik Pokreta za pravdu i red kaže da je SNSD zbog prošle predizborne kamapanje građanima podigao cijenu struje u Republici Srpskoj, a da se to može očekivati i sada zbog Luke Petrovića koji se kandidovao za gradonačelnika Trebinja.

“Mi smo došli da pitamo je li Luki Petroviću to ćaća ostavio ili mu je to miraz da on kaže ti ćeš raditi,a ti nećeš. Otkud pravo Luki Petroviću da kaže - zaposliću 500 ljudi, šta te briga da bi ja postao gradonačelnik.  Kako te nije sramota, sada ga javno pitam. Umjesto da uđeš u mišju rupu, da se izviniš što plaćamo struju 5 odsto, jer je to cijena poslaničkog mandata, a sada treba svima da poskupi da bi on postao gradonačelnik. Kakav je to način?” postavio je pitanje Vukanović.

Vukanović tvrdi da je došao i do još jednog spornog ugovora HET-a.

“Zamsilite da su Petrović i Tamindžija angažovali 787.810 KM bez PDV-a, malo manje od million maraka su dali Institutu za građevinrstvo Slobodana Stankovića i GEO EKO grup Bileća da vrši istražne radove na HE Nevisinje. Je li vjerujete da u Bileći postoji takav renomiran istitut i firma da vrši istražne radove kako bi se napravila HE Nevisinje”, tvrdi Vukanović.

Pred zgradom "Elektroprivrede" okupio se i veliki broj policjaca koji su obezbijeđivali konferenciju za novinare Nebojše Vukanovića, a Luka Petrović ni ovaj put nije želio da komentariše njegove tvrdnje.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bl

26.09.2016 17:04

Pre oko 7 okupljenih trebinjaca:-)

ODGOVORITE
Name

banjaluka

26.09.2016 17:15

Vukane svaka ti čast, i da je bar malo više takvih ljudi. Samo, ovaj narod mi je totalno čudan. Umjesto da stane protiv bilo koga ko je u kriminalu, oni (pojedinci) ih i dalje podržavaju. Nemoj da dozvolite da vas kupe za izbore. Izdrzacu gladan par dana bez njegovih 50km mita ali ću da glasam svojom glavom i za bolju budućnost. Promjene.

ODGOVORITE
Name

mami

26.09.2016 17:50

Vukane, bravo! Reći će oni sve i sto ih ne budu pitali! Ima materijala!

ODGOVORITE
Name

Spaso

26.09.2016 18:35

Vukane boris se kao vuk, samo da ne bude i ovaj put uzalud

ODGOVORITE
Name

Istina

26.09.2016 19:07

Luka Petrovic Trebinje, Elek Pale , Nedeljko Coric Bijeljina trio fantastiko

ODGOVORITE
Name

Јаој шта се ради

26.09.2016 20:57

Покрадоше све што се могло,а ове електране музу колико могу.Гдје то има поставе свог партијског директора и извлаче паре за партију док не огуле све.Неморал је завладао горе него у пуфу(јавној кући).

Name

Baks

26.09.2016 22:00

Institut za gradjevinarstvo danas ima veze sa stankovicem koliko i s tobom vukane. Raspitaj se malo prije nego sto krenes da lupetas...

ODGOVORITE