Највиши стаклени мост на свијету поново отворен

Стаклени мост у Кини поново ће бити отворен, а кинески званичници кажу да са структуром нема никаквих проблема.

Занимљивости 26.09.2016 | 11:40
Највиши стаклени мост на свијету поново отворен
Највиши и најдужи мост са стакленим дном на свету простире се дужином од 430 метара преко Џанцјаце Великог кањона у провинцији Хунан и има поглед који одузима дах са висине од 300 метара.

Мост је отворен у августу и брзо је привукао интерест јавности, за посетама које су биле 10 пута веће од процењеног капацитета носивости од 8000 људи дневно.

Затрпана људима, атракција је морала да се затвори 13 дана након отварања, остављајући у ваздуху многа питања о безбедности моста иако ниједан инцидент није био пријављен.

Кинески званичници су сада изјавили да је мост спреман за поново отварање и да не постоји ниједан проблем.

Лоу Кевен, портпарол менаџерског комитета моста рекао је да је мост био затворен због надоградње објекта и да је спреман за добродошлицу посетилаца који учествују на интернационалној продајној конференцији, као и на међународном туристичком фестивалу који ускоро почиње у Џанцјаце.

Он објашњава да је велики број посетилаца и возила отежавао послове надоградње моста, укључујући уређење, проширење паркинга и осталих објеката.

Онлајн резервације посета мосту су такође реорганизоване. Сада су карте ограничене на 1000 по сату, како би се избегла гужва и дуго чекање у редовима.

Мост је поплочан са 99 панела троструког слоја провидног стакла и постављен између две стрме литице 300 метара изнад кањона.

Б 92
фото: ббц

Коментари / 0

Оставите коментар