Najviši stakleni most na svijetu ponovo otvoren

Stakleni most u Kini ponovo će biti otvoren, a kineski zvaničnici kažu da sa strukturom nema nikakvih problema.

Zanimljivosti 26.09.2016 | 11:40
Najviši stakleni most na svijetu ponovo otvoren
Najviši i najduži most sa staklenim dnom na svetu prostire se dužinom od 430 metara preko Džancjace Velikog kanjona u provinciji Hunan i ima pogled koji oduzima dah sa visine od 300 metara.

Most je otvoren u avgustu i brzo je privukao interest javnosti, za posetama koje su bile 10 puta veće od procenjenog kapaciteta nosivosti od 8000 ljudi dnevno.

Zatrpana ljudima, atrakcija je morala da se zatvori 13 dana nakon otvaranja, ostavljajući u vazduhu mnoga pitanja o bezbednosti mosta iako nijedan incident nije bio prijavljen.

Kineski zvaničnici su sada izjavili da je most spreman za ponovo otvaranje i da ne postoji nijedan problem.

Lou Keven, portparol menadžerskog komiteta mosta rekao je da je most bio zatvoren zbog nadogradnje objekta i da je spreman za dobrodošlicu posetilaca koji učestvuju na internacionalnoj prodajnoj konferenciji, kao i na međunarodnom turističkom festivalu koji uskoro počinje u Džancjace.

On objašnjava da je veliki broj posetilaca i vozila otežavao poslove nadogradnje mosta, uključujući uređenje, proširenje parkinga i ostalih objekata.

Onlajn rezervacije poseta mostu su takođe reorganizovane. Sada su karte ograničene na 1000 po satu, kako bi se izbegla gužva i dugo čekanje u redovima.

Most je popločan sa 99 panela trostrukog sloja providnog stakla i postavljen između dve strme litice 300 metara iznad kanjona.

B 92
foto: bbc

Komentari / 0

Ostavite komentar