Оде у пензију још једна НБА легенда...!

Кевин Гарнет решио да се повуче!

Кошарка 24.09.2016 | 11:15
Оде у пензију још једна НБА легенда...!
После Кобија Брајанта и Тима Данкана још једна велика легенда НБА лиге одлучила је да заврши каријеру! Амерички медији под вињетом "бреакинг" јављају да се Кевин Гарнетдоговорио са управом Минесоте да споразумно раскине уговор, односно да не одради последњу годину у којој је требало да заради близу 10.000.000 долара. 

Исти извори наводе да ће у току сутрашњег дана 40-годишњи кошаркаш издати саопштење у коме ће потврдити да се дефинитивно повлачи.

Кевин Гарнет је најбољи играч у историји Минесоте за коју је играо у два наврата пуних 14 година. У оном првом периоду (1995-2007)  словио је за једног опд најболојих играча лиге и Вукове је девет пута заредом водио до плеј-офа. У једном тренутку био је и најплаћенији кошаркаш света. 

Гарнет је укупно одиграо 21 НБА сезону и освојио један шампионски прстен са Бостон Селтиксима 2008. године. На Ол стар утакмици учесник је био у 15 наврата а једном (2003) је био изабран и за МВП те манифестације. Најкориснији играч регуларног дела НБА лиге био је годину дана касније.

Кевин Гарнет је укупно убацио 26.071 поен у богатој каријери и налази се на 17. месту листе стрелаца у историји најјаче лиге на свету. Поред Минесоте и Бостона бранио је и боје Бруклина. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар