Ode u penziju još jedna NBA legenda...!

Kevin Garnet rešio da se povuče!

Košarka 24.09.2016 | 11:15
Ode u penziju još jedna NBA legenda...!
Posle Kobija Brajanta i Tima Dankana još jedna velika legenda NBA lige odlučila je da završi karijeru! Američki mediji pod vinjetom "breaking" javljaju da se Kevin Garnetdogovorio sa upravom Minesote da sporazumno raskine ugovor, odnosno da ne odradi poslednju godinu u kojoj je trebalo da zaradi blizu 10.000.000 dolara. 

Isti izvori navode da će u toku sutrašnjeg dana 40-godišnji košarkaš izdati saopštenje u kome će potvrditi da se definitivno povlači.

Kevin Garnet je najbolji igrač u istoriji Minesote za koju je igrao u dva navrata punih 14 godina. U onom prvom periodu (1995-2007)  slovio je za jednog opd najbolojih igrača lige i Vukove je devet puta zaredom vodio do plej-ofa. U jednom trenutku bio je i najplaćeniji košarkaš sveta. 

Garnet je ukupno odigrao 21 NBA sezonu i osvojio jedan šampionski prsten sa Boston Seltiksima 2008. godine. Na Ol star utakmici učesnik je bio u 15 navrata a jednom (2003) je bio izabran i za MVP te manifestacije. Najkorisniji igrač regularnog dela NBA lige bio je godinu dana kasnije.

Kevin Garnet je ukupno ubacio 26.071 poen u bogatoj karijeri i nalazi se na 17. mestu liste strelaca u istoriji najjače lige na svetu. Pored Minesote i Bostona branio je i boje Bruklina. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar