Требиње коначно добија видео-надзор

Пробним инсталисањем пет сигурносних камера, у Требињу је почела реализација пројекта уградње видео-надзора, којим ће бити покривен цијели град.

Република Српска 23.09.2016 | 18:45
Требиње коначно добија видео-надзор
Првих пет тестних камера постављено је на раскрницама у Горици према Билећи и Никшићу, код старе аутобуске станице и Каменог моста, те на два кружна тока према Мостару и Дубровнику, а наредна фаза овог пројекта подразумева постављање осталих 35 камера. Тако ће, каже градоначелник Требиња Славко Вучуревић, центар источне Херцеговине бити прва локална зајдница која ће захваљујући видео-надзору додатно да заштити имовину грађана и њихову безбједност, а као туристичка дестиниција гостима да пружи пуну сигурност.

„Ево данас смо кренули у имплементацију пројекта који подразумјева инсталисање 40 контролних камера, које могу да биљеже све што се дешава на најбитнијим раскрсницима и кључним објектима у нашем граду. То предстваља потпуну безбједност и заштиту од вршења прекршаја у саобраћају. Реализација пројекта ће бити настављена и надамо се да ћемо у складу са уговором остварити комплетан циљ и да ћемо наредних пар мјесеци у Требиње увести видео-надзор“, каже Вучуревић за БН телевизију.

Горан Бора, представник компаније „СД систем“ из Бањалуке, каже да је овим урађена прва тестна фаза пројекта. “Тест је успјешно извршен. У наредном периоду настављамо са едукацијом самог особља административне службе града Требиња. Задовољство нам је да нагласимо да је сва опрема софистицирана и ради на најсавременијм технологијама. Веома је битно битно да смо радом на терену видјели да су и становници Требиња позитивно реаговали”, навео је Бора.

Град Требиње неће имати никаквих улагања у процесу постављања цијелог система, већ ће по принципу претплате мјесечно давати 5.000 марака.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар