Trebinje konačno dobija video-nadzor

Probnim instalisanjem pet sigurnosnih kamera, u Trebinju je počela realizacija projekta ugradnje video-nadzora, kojim će biti pokriven cijeli grad.

Republika Srpska 23.09.2016 | 18:45
Trebinje konačno dobija video-nadzor
Prvih pet testnih kamera postavljeno je na raskrnicama u Gorici prema Bileći i Nikšiću, kod stare autobuske stanice i Kamenog mosta, te na dva kružna toka prema Mostaru i Dubrovniku, a naredna faza ovog projekta podrazumeva postavljanje ostalih 35 kamera. Tako će, kaže gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, centar istočne Hercegovine biti prva lokalna zajdnica koja će zahvaljujući video-nadzoru dodatno da zaštiti imovinu građana i njihovu bezbjednost, a kao turistička destinicija gostima da pruži punu sigurnost.

„Evo danas smo krenuli u implementaciju projekta koji podrazumjeva instalisanje 40 kontrolnih kamera, koje mogu da bilježe sve što se dešava na najbitnijim raskrsnicima i ključnim objektima u našem gradu. To predstvalja potpunu bezbjednost i zaštitu od vršenja prekršaja u saobraćaju. Realizacija projekta će biti nastavljena i nadamo se da ćemo u skladu sa ugovorom ostvariti kompletan cilj i da ćemo narednih par mjeseci u Trebinje uvesti video-nadzor“, kaže Vučurević za BN televiziju.

Goran Bora, predstavnik kompanije „SD sistem“ iz Banjaluke, kaže da je ovim urađena prva testna faza projekta. “Test je uspješno izvršen. U narednom periodu nastavljamo sa edukacijom samog osoblja administrativne službe grada Trebinja. Zadovoljstvo nam je da naglasimo da je sva oprema sofisticirana i radi na najsavremenijm tehnologijama. Veoma je bitno bitno da smo radom na terenu vidjeli da su i stanovnici Trebinja pozitivno reagovali”, naveo je Bora.

Grad Trebinje neće imati nikakvih ulaganja u procesu postavljanja cijelog sistema, već će po principu pretplate mjesečno davati 5.000 maraka.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar