Владимир Путин: Није се требао разбијати СССР

Предсједник Русије Владимир Путин је изјавио да СССР није требало разбијати. По његовим ријечима, требало је иц́и путем демократских промјена.

Свијет 23.09.2016 | 22:52
Владимир Путин: Није се требао разбијати СССР
Међутим, Комунистичка партија је промовисала деструктивне идеје за земљу, изјавио је руски предсједник на састанку са руководиоцима политичких партија у Кремљу.

"Знате мој став о Совјетском Савезу. Није било потребно то радити. Могао се демократски трансформисати. Међутим, желим да скренем пажњу на то да се на челу наше бивше домовине, СССР, налазила Комунистичка партија. Не нека друга која је промовисала национализам или неке друге деструктивне идеје које су погубне за сваку државу“, нагласио је Путин.

Предсједник Русије је и раније критиковао економску политику СССР-а, али је позвао да се историја проучава, без бијељења или оцрњавања. Притом, Путин је изјавио да су Лењин и његови савезници „ставили атомску бомбу под зграду која се зове Русија и која је потом експлодирала“, рекао је Путин.



Он је подсјетио да су Лењин и Стаљин имали несугласице поводом изградње нове државе.

На крају је била изграђена са могуц́ношц́у изласка њених чланица из састава државе. За предсједника Државне думе Владимир Путин је предложио Вјачеслава Володина, првог замјеника шефа администрације предсједника Русије.

"Сматрам да он зна шта је скупштински посао. Сам је био посланик дуго и, пошто је био у администрацији предсједника, одржавао је директни контакт са посланичким корпусом, са лидерима партија, партијама, то је улазило у круг његових професионалних обавеза. Надам се да ц́е му све то помоц́и да ради и унутар Доњег дома Парламента, ако га, наравно, посланици изаберу“, рекао је шеф руске државе на састанку са лидерима парламентарних партија.

Володин ц́е на том мјесту замијенити Сергеја Наришкина, кога је Путин именовао за директора руске спољне обавјештајне службе СВР.

Извор: Спутњик

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

допуна

23.09.2016 14:02

Није СССР требао цијепати ни Југославију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Сведска

23.09.2016 14:14

А ни претити нападима. У осталом ниједна дрзава којом су Руси владали их не воли, дапаце сви их мрзе из дна дузе јер знају да је то суров и сиров народ...

Name

ре допуна

23.09.2016 15:48

Цеска, Словацка, Пољска, Истоцна Њемацка, Румунија, Мадјарска, Бугарска... Варсавски Пакт. Ста је људи убијено док су бјезали из тих земаља на запад. Да не спомињем дрзаве које су настале распадом СССР-а. А ми тразимо пријатеља у Русији!!!! Има ли логике? Ста ми то тразимо? Јесу ли те земље биле луде сто су напустиле СССР? Да је сада боље вратиле би се. А ми ко муха на говно се приљепили за Русију. Царском Русијом, СССР-ом и Новом Русијом су овије олигарси владали.

Name

ре Игор...

24.09.2016 05:50

Дапаце,ста је то? Је ли то дама од пацета или гуске? Мозе ли то и дагуске да се написе?

Name

Питам се питам

23.09.2016 14:12

А какве везе са овим има Милорад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вгт

23.09.2016 16:09

Увијек цу висе да волим Русију него УСА!!!

Name

Фикрет

23.09.2016 16:15

Добро то Путин види.југославија исто закаснила са реформама и срусила се из комунизна умјесто да идемо демократски куд иде цивилизација ми отисли у национализам фасизам и јос никад не излазимо незнамо многи бацају поглед јос на југославију које нема све гледамо само негледамо бидуцност и цивилизацију не гледамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@фикрете

23.09.2016 16:27

Југославија није закаснила, напротив. Укратко ста смо имали и извозили: творнице аутомобила, локомотива, вагона, бродова, авиона, аутобуса, тенкова, намјестај, медицинску електронику, одјецу, храну, имали представниства свих великих свјетских компанија, авиони летили на све стране свијета, имали ФЕСТ, долазили нам сви свјетски музицари,. итд. итд. Имали смо све сто су имале западне земље. Реци има ли логике да западу несто смета сто је вец било скоро све западно? Само СССР-у то није одговарало, јер су вец тада поцеле излазити земље из Варсавског пакта. Сјети се само Румуније и бунта народа.

Name

ре Фикрет

23.09.2016 16:53

Ја сам био заклети југословен,оно баш тотално,Yугославија се распала на најмогуће гори начин,то је неповратно. Многи кривце за распад yу-е траже у другима.Веома је могуће да је некоме одговарао распад yу-е али ме не може нико убиједити да је се морало догодити на најгори могући начин. Yу-а је могла опстати као конфедерација,нешто као Швајцарска данас. Ово што Путин говори о ссср-у не вјерујем да је тачно,није то упоредиво са yу-ом.