Како открити да ли је постељина у хотелу чиста?

Америчка емисија Инсајд Едишн пријавила је своје људе у неколико пристојнијих њујоршких хотела, али под различитим именима, резервишући исту собу за свако вече, како би проверили шта се догађа кад гости оду.

Путовања 23.09.2016 | 10:13
Како открити да ли је постељина у хотелу чиста?
Да ли сте се некада запитали мења ли особље хотела постељину редовно? Да ли је замењена након боравка последњег госта који је одсео у соби у којој сте сада ви?

Емисија је пријавила своје људе у неколико 'пристојнијих' њујоршких хотела, али под различитим именима, резервишући исту собу за свако вече. Прве вечери гост/новинар је невидљивом флуоресцентном бојом на постељини написао 'Спавао сам овде'. Када се следеће вечери вратио, с ултраљубичастом лампом, дочекала га је иста постељина.

3 од 9 хотела које су проверили, нису променили постељине.

Што можемо учинити како бисмо избегли прљаве постељине у хотелима?

Ако не желите да носите ултраљубичасту лампу са собом, можда је боље да одаберете апартмане или другу врсту смештаја, која не укључује велики број соба и у којима ће се особље једнако посветити свакој соби. У мањим објектима мања је вероватноћа да ће особље пропустити да замени постељину и темељно ће очистити собу, али наравно да у оба случаја постоје изузеци и нема јасних правила. У сваком случају, ако вас брине овај податак једноставно понесите своју постељину.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар