Букти у Манчестеру на релацији Пеп-Туре-менаџер!

Гвардиола не трпи менаџере, али трпи ударце: Сити је био мали клуб док... Менаџер везисте из Обале Слоноваче жестоко по тренеру Грађана!

Фудбал 22.09.2016 | 23:15
Букти у Манчестеру на релацији Пеп-Туре-менаџер!
У Србији смо навикли да су менаџери моћнији од клубова, али Пеп Гвардиола је као тренер радио у Барселони и Бајерну, а нема у свету фудбала моћнијих од њих. Ту филозофију да је клуб изнад свега покушаће да пренесе и у Манчестер Сити, али јасно је да ће наилазити и на отпор. На Етихаду нису сви били једнаки. Јаја Туре је био недодирљв. Ове сезоне је невидљив. Гвардиола га је избацио из тима.

Нису само фудбалски разлози у корену. Ситијевог шефа струке силно су ражестили коментари Јајиног менаџера  Димитрија Селука. Пепније навикао да му менаџер соли памет. Позвао је Туреа да се уразуми и смири лајавог заступника. Док се не Селук не извини за изјаве попут оне да су Сити и Гвардиола понизилиТуреа изоставивши га са списка играча за Лигу шампиона, те да шпански тренер нема храбрости - најблаже парафиразирано - да се извини за такав потез.

“Као тренер, не могу да прихватим да се сваки менаџер јавно жали по медијима ако његов фудбалер не игра. Знам колико Димитри Селук воли Јају Туреа. Ако га стварно толико воли, нек ми покаже тако што ће се извинити Манчестер Ситију“, почео је Гвардиола.

Узалуд помињање недељне плате од 220.000 фунти пута 32, јер толико је седмица остало до истека Туреовог уговора. Гвардиола је решен да своје истера до краја.

“У моје време ниси могао ни да замислиш да менаџер иде по новинама и пљује Јохана Кројфа. Можда је дошло неко ново време, али ја сам човек старог кова. Данас менаџери мисле да су важнији него што јесу“, јасан је био Гвардиола.

Селук је још јаснији. Јаја Туре у још већем сосу.

“Коме да се извиним? Гвардиола је добио неколико утакмица и већ је умислио да је краљ. Живимо у Европи, могу да причам шта хоћу, неће Гвардиола да ми говори шта смем, а шта не. У реду. извинићу се. Кад се Гвардиола извини Пелегринију на томе што му је урадио. Ако је џентлмен. Пелегрини је прошле сезоне потписао нови уговор само да би Гвардиола дошао. Пелегрини је био џентлмен. Гвардиола треба да се извини и Џоу Харту. Није нормално да чим дођеш у Енглеску отераш то мало енглеских фудбалера. Мораш да поштујеш земљу у коју си дошао и њене грађане“, почео је, помало неповезано, Селук када га је Скај Спортспозвао за коментар.

Није престајао.

“Кад је Јаја стигао у Манчестер Сити могли су само да сањају о Лиги шампиона. Највеће звезде Европе нису желеле да дођу у Сити, али Јаја је дошао. Нису били велик клуб тада. Тек кад је Јаја стигао почели су да освајају, две титуле шампиона, трофеји у Купу, сада и полуфинале Лиге шампиона. Желим Ситију да освоји све што може, јер то значи и више трофеја за Јају. Сити има сјајне фудбалере, али проблем је што Гвардиола хоће другачију будућност за Јају, Харта... И неће они бити последњи. Пеп не воли играче са карактером. Он жели само фудбалере који га се плаше и који раде шта им каже. Прво што је урадио кад је дошао у Сити су свађе са Јајом и Џоом Хартом. Исто је било и у Барселони. Отерао је Самјуела Ета, Златана Ибрахимовића, играча од 57.000.000 фунти, продао је за 18.000.000. Увек мора он да буде главна звезда. Нико други“.

За крај, боцнуо је Селук тамо где Гвардиола највише боли.

“Више волим тренере какав је Клаудио Ранијери. Тренере који донесу резултат без трошења толиког новца на играче“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мистер

23.09.2016 04:09

Власник Цитy ја је арапин муслиман,Он мора да има бар једног у стратној постави"свог" да се тако изразим,,Пееп се мора повуци и вратит Тореа у екипу.

ОДГОВОРИТЕ