Bukti u Mančesteru na relaciji Pep-Ture-menadžer!

Gvardiola ne trpi menadžere, ali trpi udarce: Siti je bio mali klub dok... Menadžer veziste iz Obale Slonovače žestoko po treneru Građana!

Fudbal 22.09.2016 | 23:15
Bukti u Mančesteru na relaciji Pep-Ture-menadžer!
U Srbiji smo navikli da su menadžeri moćniji od klubova, ali Pep Gvardiola je kao trener radio u Barseloni i Bajernu, a nema u svetu fudbala moćnijih od njih. Tu filozofiju da je klub iznad svega pokušaće da prenese i u Mančester Siti, ali jasno je da će nailaziti i na otpor. Na Etihadu nisu svi bili jednaki. Jaja Ture je bio nedodirljv. Ove sezone je nevidljiv. Gvardiola ga je izbacio iz tima.

Nisu samo fudbalski razlozi u korenu. Sitijevog šefa struke silno su ražestili komentari Jajinog menadžera  Dimitrija Seluka. Pepnije navikao da mu menadžer soli pamet. Pozvao je Turea da se urazumi i smiri lajavog zastupnika. Dok se ne Seluk ne izvini za izjave poput one da su Siti i Gvardiola poniziliTurea izostavivši ga sa spiska igrača za Ligu šampiona, te da španski trener nema hrabrosti - najblaže parafirazirano - da se izvini za takav potez.

“Kao trener, ne mogu da prihvatim da se svaki menadžer javno žali po medijima ako njegov fudbaler ne igra. Znam koliko Dimitri Seluk voli Jaju Turea. Ako ga stvarno toliko voli, nek mi pokaže tako što će se izviniti Mančester Sitiju“, počeo je Gvardiola.

Uzalud pominjanje nedeljne plate od 220.000 funti puta 32, jer toliko je sedmica ostalo do isteka Tureovog ugovora. Gvardiola je rešen da svoje istera do kraja.

“U moje vreme nisi mogao ni da zamisliš da menadžer ide po novinama i pljuje Johana Krojfa. Možda je došlo neko novo vreme, ali ja sam čovek starog kova. Danas menadžeri misle da su važniji nego što jesu“, jasan je bio Gvardiola.

Seluk je još jasniji. Jaja Ture u još većem sosu.

“Kome da se izvinim? Gvardiola je dobio nekoliko utakmica i već je umislio da je kralj. Živimo u Evropi, mogu da pričam šta hoću, neće Gvardiola da mi govori šta smem, a šta ne. U redu. izviniću se. Kad se Gvardiola izvini Pelegriniju na tome što mu je uradio. Ako je džentlmen. Pelegrini je prošle sezone potpisao novi ugovor samo da bi Gvardiola došao. Pelegrini je bio džentlmen. Gvardiola treba da se izvini i Džou Hartu. Nije normalno da čim dođeš u Englesku oteraš to malo engleskih fudbalera. Moraš da poštuješ zemlju u koju si došao i njene građane“, počeo je, pomalo nepovezano, Seluk kada ga je Skaj Sportspozvao za komentar.

Nije prestajao.

“Kad je Jaja stigao u Mančester Siti mogli su samo da sanjaju o Ligi šampiona. Najveće zvezde Evrope nisu želele da dođu u Siti, ali Jaja je došao. Nisu bili velik klub tada. Tek kad je Jaja stigao počeli su da osvajaju, dve titule šampiona, trofeji u Kupu, sada i polufinale Lige šampiona. Želim Sitiju da osvoji sve što može, jer to znači i više trofeja za Jaju. Siti ima sjajne fudbalere, ali problem je što Gvardiola hoće drugačiju budućnost za Jaju, Harta... I neće oni biti poslednji. Pep ne voli igrače sa karakterom. On želi samo fudbalere koji ga se plaše i koji rade šta im kaže. Prvo što je uradio kad je došao u Siti su svađe sa Jajom i Džoom Hartom. Isto je bilo i u Barseloni. Oterao je Samjuela Eta, Zlatana Ibrahimovića, igrača od 57.000.000 funti, prodao je za 18.000.000. Uvek mora on da bude glavna zvezda. Niko drugi“.

Za kraj, bocnuo je Seluk tamo gde Gvardiola najviše boli.

“Više volim trenere kakav je Klaudio Ranijeri. Trenere koji donesu rezultat bez trošenja tolikog novca na igrače“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mister

23.09.2016 04:09

Vlasnik City ja je arapin musliman,On mora da ima bar jednog u stratnoj postavi"svog" da se tako izrazim,,Peep se mora povuci i vratit Torea u ekipu.

ODGOVORITE