Цијели живот погрешно сједите на WЦ шољи

Положај седења на WЦ шољи може бити узрок проблема као што су хемороиди, констипација, запаљења црева, упала слепог црева и срчани удар.

Здравље 20.09.2016 | 10:18
Цијели живот погрешно сједите на WЦ шољи
Доктор Меркола каже: “Ако испитате податке, видећете да постоји велика шанса да су докази истинити. Модерне WЦ шоље захтевају да мењамо положај који користимо како бисмо испразнили црева, што доводи до тога да се мења анатомија...измета.“

У позицији када су кукови под правим углом, пролаз у цревима је поремећен и буквално блокиран. Само помоћу непотребних напора, који превазилазе законе физике, могуће је оспособити пролаз. У горем случају, ово може да изазове констипација (затвор), иритирање црева, хемороиде, па и рак дебелог црева.

Позиција у којој кукови стоје под углом од 35 степени је, како стручњаци наводе, здравија.

Ова позиција је нормална и примењује се у многим ’дивљим’ културама, у којима се деца од раног детињства навикавају на њу. С временом је у модерним цивилизацијама преовладало мишљење да је позиција седења на WЦ шољи цивилизованија.

“Научне предности чучња подстакле су истраживаче да дизајнирају предмет који ће олакшати ову позицију и поново је вратити као једину природну. Још једна предност чучња су и обликоване бутине. Ништа не обликује бутине као чучњеви“, наводи доктор Меркола.

Пошто ова позиција још није практична, доктор препоручује постављање мале столице или кутије поред шоље, на коју ће се постављати стопала за време седења на WЦ шољи.



Б 92
фото: интернет

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зоол

20.09.2016 12:01

Правда за чучавце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нетацно

20.09.2016 12:05

Питајте овог Романијца, он сере по суми,..не зна ста је wц соља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

20.09.2016 12:08

КАКВА СУ ВРЕМЕНА, НЕЋЕ НАМ ТРЕБАТИ НИКАКВЕ ВЦ ШОЉЕ НИТИ ЋЕ БИТИ СРАЊА, ЈЕР СРАЊА НАМ ЈЕ ПРЕКО ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

20.09.2016 12:13

Сада це ме ови струцњаци уцити како и да Сер..јос ми кази како да са својом зеном имам и сеx...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуцавац

20.09.2016 12:33

Вратите цхуцхавце у цианифе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро палица

20.09.2016 12:37

Је.о те,да није ових странаца неби ни кењ.ти знали,цијели зивот би у заблуди зивјели. треба нам савјет како та цријева да напунимо,а за празњење це мо лако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путник

20.09.2016 13:16

У ресторану ,,Натаса,,у Кузмину у WЦ-у једно до другога стоје цуцавац и вц соља.Увјек сам се питао засто.Сада ми је јасно.Свака цаст газди он је за ово јос прије знао.

ОДГОВОРИТЕ