Cijeli život pogrešno sjedite na WC šolji

Položaj sedenja na WC šolji može biti uzrok problema kao što su hemoroidi, konstipacija, zapaljenja creva, upala slepog creva i srčani udar.

Zdravlje 20.09.2016 | 10:18
Cijeli život pogrešno sjedite na WC šolji
Doktor Merkola kaže: “Ako ispitate podatke, videćete da postoji velika šansa da su dokazi istiniti. Moderne WC šolje zahtevaju da menjamo položaj koji koristimo kako bismo ispraznili creva, što dovodi do toga da se menja anatomija...izmeta.“

U poziciji kada su kukovi pod pravim uglom, prolaz u crevima je poremećen i bukvalno blokiran. Samo pomoću nepotrebnih napora, koji prevazilaze zakone fizike, moguće je osposobiti prolaz. U gorem slučaju, ovo može da izazove konstipacija (zatvor), iritiranje creva, hemoroide, pa i rak debelog creva.

Pozicija u kojoj kukovi stoje pod uglom od 35 stepeni je, kako stručnjaci navode, zdravija.

Ova pozicija je normalna i primenjuje se u mnogim ’divljim’ kulturama, u kojima se deca od ranog detinjstva navikavaju na nju. S vremenom je u modernim civilizacijama preovladalo mišljenje da je pozicija sedenja na WC šolji civilizovanija.

“Naučne prednosti čučnja podstakle su istraživače da dizajniraju predmet koji će olakšati ovu poziciju i ponovo je vratiti kao jedinu prirodnu. Još jedna prednost čučnja su i oblikovane butine. Ništa ne oblikuje butine kao čučnjevi“, navodi doktor Merkola.

Pošto ova pozicija još nije praktična, doktor preporučuje postavljanje male stolice ili kutije pored šolje, na koju će se postavljati stopala za vreme sedenja na WC šolji.



B 92
foto: internet

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zool

20.09.2016 12:01

Pravda za čučavce!

ODGOVORITE
Name

Netacno

20.09.2016 12:05

Pitajte ovog Romanijca, on sere po sumi,..ne zna sta je wc solja

ODGOVORITE
Name

PRIJEDORČANIN

20.09.2016 12:08

KAKVA SU VREMENA, NEĆE NAM TREBATI NIKAKVE VC ŠOLJE NITI ĆE BITI SRANJA, JER SRANJA NAM JE PREKO GLAVE.

ODGOVORITE
Name

Pravda

20.09.2016 12:13

Sada ce me ovi strucnjaci uciti kako i da Ser..jos mi kazi kako da sa svojom zenom imam i sex...

ODGOVORITE
Name

cucavac

20.09.2016 12:33

Vratite chuchavce u cianife!

ODGOVORITE
Name

djuro palica

20.09.2016 12:37

Je.o te,da nije ovih stranaca nebi ni kenj.ti znali,cijeli zivot bi u zabludi zivjeli. treba nam savjet kako ta crijeva da napunimo,a za praznjenje ce mo lako

ODGOVORITE
Name

Putnik

20.09.2016 13:16

U restoranu ,,Natasa,,u Kuzminu u WC-u jedno do drugoga stoje cucavac i vc solja.Uvjek sam se pitao zasto.Sada mi je jasno.Svaka cast gazdi on je za ovo jos prije znao.

ODGOVORITE