Пљачка мостарске фабрике дувана

Грађани у помоћ зову полицију, у МУП-у тврде да организоване пљачке нема, а Влада ове године планира продати оно што је преостало од некадашње најстарије фабрике у Мостару.

Босна и Херцеговина 20.09.2016 | 07:24
Пљачка мостарске фабрике дувана
Пљачка Фабрике дувана Мостар траје већ мјесецима, тврде грађани који живе у близини зграде овог некадашњег мостарског гиганта.

Кажу да већ мјесецима примјећују готово свакодневну пљачку и изношење инвентара из круга фабрике од неидентификованих особа.

Према њиховим тврдњама, у више наврата су ове догађаје пријављивали полицији, али до конкретне реакције ни до рјешења проблема није дошло. Разочарани читалац је уступио снимак звукова који долазе из ФДМ-а и трају готово цијели дан.

Портпарол МУП-а ХНК-а Људевит Марић казао је како, ипак, до јучерашњег дана није било пријава о некој организованој пљачки Фабрике дувана. Признао је да је било пријава за пљачку инвентара, што је врло честа појава у Мостару, посебно у објектима који зјапе празни, а у њима се некад одвијала производња, какав је управо наведени објекат.

"Изузима се жељезо које се потом препродаје. То је честа појава против које се боримо већ годинама. Најчешћи извршиоци су особе ромске националности. Није ријеч о организованој пљачки, већ о преступима појединаца", рекао је.

Вриједно спомена је да је прије неколико дана у јутарњим сатима управо у објекту некадашње Фабрике дувана избио пожар.

Он је четири сата након избијања заслугом мостарских ватрогасаца успјешно локализован. Да ли је пожар свјесно или несвјесно проузрокован, још није познато. У мостарској Ватрогасној бригади су казали како је недавни пожар био активан на више мјеста, проширивши се по простору комплетне зграде.

Фабрика дувана Мостар “угашена” је прије десетак година, а њени радници потом су истјерани на улицу. Влада Федерације БиХ ове године планира продати оно што је преостало од некадашње најстарије фабрике у Мостару. 

Извор: Ослобођење

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Муса без кесе

20.09.2016 06:18

Јбг и ово је Додик резирао.Цаца га закарто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исправка

20.09.2016 06:43

Није "дуВана" него "дуХана" цитај ста писе! ! !

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

20.09.2016 08:30

помјери се смјеста ,ово је српски портал,иди на аваз па га духај до зоре

Name

#исправка

20.09.2016 11:29

Ста оцекујес од неког ко је украо тудји језик, морају мало измјенити

Name

Драган

20.09.2016 07:19

Фабрика дувана Бања Лука у рукама Булгартбац-а, ФДС преузима БАТ, мостарску неће нико па да се однесе и прода док има нешто.

ОДГОВОРИТЕ