Од НФЛ звијезде до "рукија" у бејзболу!

Тим Тибоу одавно је изгубио место у професионалној лиги америчког фудбала, па је решио да се опроба у другом спорту.

Остали спортови 22.09.2016 | 14:15
Од НФЛ звијезде до "рукија" у бејзболу!
Некадашњи квотербек Денвер Бронкоса и Њујорк Џетса, државни првак са универзитетом Флорида и носилац бројних индивидуалних признања у колеџ конкуренцији, решио је да након три године без званичне НФЛ утакмице покуша да се оствари као бејзбол играч.

Појављивање Тима Тибоуа у тренинг кампу МЛБ тима Њујорк Метс на Флориди изазвало је велико интересовање медија, који су желели да се лично увере у његове квалитете и чују какви су му даљи планови.

"Било је забавно. Сјајно је поново бити део тима, одрадити загревање, тренирати, запамтити што више имена", рекао је Тибоу, омиљен у народу због успеха на колеџу, пропагирања хришћанства и хуманитарног рада.

Он је само један од 58 момака у кампу, који ће кроз мечеве "Инструцтионал" лиге покушати да заслуже позив на пролећне припреме, које су улазница за први тим Метса.

Дакле, Тибоу јесте обукао дрес славног клуба, али је у овом тренутку јако далеко од професионалног уговора. Чак би се могло рећи да је ово што сада ради највише маркетиншки потез, за обе стране.

То показује и чињеница да ће Тибоу бити на тренинзима до четвртка, а онда бити одсутан у петак и суботу, јер тада ради на телевизији, као аналитичар колеџ утакмица америчког фудбала.

"Циљ ми је да направим каријеру у великим лигама. Желим да радим за нешто у шта верујем, према чему осећам страст. Многи људи ће рећи 'Али, шта ако не успеш?' Па, знате шта, бар нећу живети жалећи што нисам покушао", рекао је Тибоу, који је организовани бејзбол последњи пут играо пре 11 година, у трећем разреду средње школе.

Упитан да ли су га можда контактирали Њу Ингленд Петриотси, којима тренутно недостаје квотербек, кратко је одговорио:

"Ја сам члан Метса".

Тим Тибоу је у својој другој НФЛ сезони (2011/12) са Денвер Бронкосима прошао у друго коло плеј-офа и требало је да од јесени 2012. буде њихов стартни квотербек, али је током паузе "трејдован" у Њујорк Џетсе, након што је Денвер потписао велику звезду Пејтона Менинга.

У Џетсима је имао споредну улогу и априла 2013. је отпуштен. Испоставило се да је тај отказ означио и крај његове НФЛ каријере - за сада - пошто је за Њу Ингленд и Филаделфију касније наступио само у неколико припремних мечева.

ЏОРДАН

Пример Мајкла Џордана из 1994. илуструје колико је тешко "пребацити" се на бејзбол. Један од најбољих спортиста свих времена је паузу у бављењу кошарком искористио да се опроба у Чикаго Вајт Соксима. Играо је тада за њихову "филијалу" у једној од нижих лига и имао више него скроман учинак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар