Od NFL zvijezde do "rukija" u bejzbolu!

Tim Tibou odavno je izgubio mesto u profesionalnoj ligi američkog fudbala, pa je rešio da se oproba u drugom sportu.

Ostali sportovi 22.09.2016 | 14:15
Od NFL zvijezde do "rukija" u bejzbolu!
Nekadašnji kvoterbek Denver Bronkosa i Njujork Džetsa, državni prvak sa univerzitetom Florida i nosilac brojnih individualnih priznanja u koledž konkurenciji, rešio je da nakon tri godine bez zvanične NFL utakmice pokuša da se ostvari kao bejzbol igrač.

Pojavljivanje Tima Tiboua u trening kampu MLB tima Njujork Mets na Floridi izazvalo je veliko interesovanje medija, koji su želeli da se lično uvere u njegove kvalitete i čuju kakvi su mu dalji planovi.

"Bilo je zabavno. Sjajno je ponovo biti deo tima, odraditi zagrevanje, trenirati, zapamtiti što više imena", rekao je Tibou, omiljen u narodu zbog uspeha na koledžu, propagiranja hrišćanstva i humanitarnog rada.

On je samo jedan od 58 momaka u kampu, koji će kroz mečeve "Instructional" lige pokušati da zasluže poziv na prolećne pripreme, koje su ulaznica za prvi tim Metsa.

Dakle, Tibou jeste obukao dres slavnog kluba, ali je u ovom trenutku jako daleko od profesionalnog ugovora. Čak bi se moglo reći da je ovo što sada radi najviše marketinški potez, za obe strane.

To pokazuje i činjenica da će Tibou biti na treninzima do četvrtka, a onda biti odsutan u petak i subotu, jer tada radi na televiziji, kao analitičar koledž utakmica američkog fudbala.

"Cilj mi je da napravim karijeru u velikim ligama. Želim da radim za nešto u šta verujem, prema čemu osećam strast. Mnogi ljudi će reći 'Ali, šta ako ne uspeš?' Pa, znate šta, bar neću živeti žaleći što nisam pokušao", rekao je Tibou, koji je organizovani bejzbol poslednji put igrao pre 11 godina, u trećem razredu srednje škole.

Upitan da li su ga možda kontaktirali Nju Inglend Petriotsi, kojima trenutno nedostaje kvoterbek, kratko je odgovorio:

"Ja sam član Metsa".

Tim Tibou je u svojoj drugoj NFL sezoni (2011/12) sa Denver Bronkosima prošao u drugo kolo plej-ofa i trebalo je da od jeseni 2012. bude njihov startni kvoterbek, ali je tokom pauze "trejdovan" u Njujork Džetse, nakon što je Denver potpisao veliku zvezdu Pejtona Meninga.

U Džetsima je imao sporednu ulogu i aprila 2013. je otpušten. Ispostavilo se da je taj otkaz označio i kraj njegove NFL karijere - za sada - pošto je za Nju Inglend i Filadelfiju kasnije nastupio samo u nekoliko pripremnih mečeva.

DŽORDAN

Primer Majkla Džordana iz 1994. ilustruje koliko je teško "prebaciti" se na bejzbol. Jedan od najboljih sportista svih vremena je pauzu u bavljenju košarkom iskoristio da se oproba u Čikago Vajt Soksima. Igrao je tada za njihovu "filijalu" u jednoj od nižih liga i imao više nego skroman učinak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar