Јовић: Појачања, што прије!

Кошаркаш Црвене звезде Стефан Јовић рекао је да би у клуб што пре требало да стигну појачања, како би се екипа уиграла и била спремна за четири такмичења.

Кошарка 20.09.2016 | 13:45
Јовић: Појачања, што прије!
Звезда ће сезону почети 30. септембра, када ће у првом колу АБА лиге дочекати МЗТ из Скопља, а у Евролиги креће 13. октобра против Дарушафаке.

Осим тога, очекују је наступи и у Купу Радивоја Кораћа и домаћој Суперлиги у 2017.

"Распоред нам је пренатрпан, имаћемо много путовања, чекају нас три гостовања у октобру када десет дана нећемо бити код куће. Првенствено физички то треба издржати, путовања и утакмице. Због свих тих ствари и играња на четири фронта, требало би да што пре стигну појачања, да се што пре уигравамо, да бисмо могли да будемо прави", рекао је Јовић.

Јовић је с репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и пре 10 дана се прикључио екипи.

"Тек сам 10 дана са екипом, за сада ово што смо радили и неколико припремних утакмица, има простора за напредак с обзиром да смо долазили у ходу. Последњи је дошао Милко Бјелица, а пре њега (Марко) Симоновић и ја. Мислим да треба да будемо оптимисти када је почетак сезоне у питању. У којем год саставу да играмо против МЗТ, треба да будемо оптимисти", навео је Јовић.

Црвено-бели су прошле сезоне освојили сва три трофеја, а Јовић је рекао да није имао времена да сабере утиске.

"Имао сам мало времена да сумирам све што смо урадили на Олимпијским играма, а камоли за прошлу сезону. То је била најбоља сезона за мене и екипу уз све осцилације које смо имали. Сви знамо какав нас распоред чека, требаће нам пар појачања да бисмо ову сезону могли да изгурамо на прави начин. Надам се да ће све то да буде што пре решено", рекао је Звездин репрезентативац.

Упитан да ли се може сматрати лидером екипе, Јовић је навео да се "у Звезди не може очекивати да један играч држи све".

"Много је квалитетних играча тренутно у екипи, а мислим да ће их бити још. Ако свако буде радио свој део посла и давао максимум на терену, сигурно можемо да направимо добре успехе ове године", закључио је Јовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар