Дружење ловаца и смотра њихових паса

Протеклог викенда одржано је зборовање чланова Ловачког друштва „Срна“ из Српца, чиме је обновљена ова лијепа традиција која је прекинута прије неколико година. Скуп је искоришћен за представљање нових органа овог удружења које има више од 400 чланова, али и да се ловци упознају са планираним мјерама за унапређење и заштиту ловства.

Република Српска 19.09.2016 | 15:30
Дружење ловаца и смотра њихових паса
Нови предсједник србачких ловаца Горан Савановић нагласио је да је већ дошло до смањења криволова и недозвољеног понашања појединих чланова, али ће се на томе и даље радити до увођења потпуног реда у ловиштима.

„Мислим да је бити ловац за нас једна узвишена част и богатство. Имали смо прилично добар лов, одстријели смо ове године 40 од 43 планирана срндаћа, а број пријављене дивљачи показао је пораст свијести код наших ловаца“, рекао је Савановић.

Он је додао да ће посебна пажња да се посвети обогаћивању фонда дивљачи кроз градњу хранилиша, сојилишта и појилишта. Доследно ће се поштовати забрана лова на зечеве, а идуће године ће се радити на пуњењу ловишта фазанском дивљачи. Похваљена је и Ловачка секција "Ситнеши", која је сама набавила назимицу и вепрове за репродукцију дивљих свиња у ловиштима.

На зборовању србачких ловаца уручена су и признања Удружења „Заслужан ловац“ за 30 чланова који су дали свој допринос у раду и унапређењу ловства на подручју општине Србац. Међу њима је и старина Јово Мајсторовић, кога, како каже, за лов вежу најљепше успомене.

„То задовољство не може да схвати само онај ко није ловац. Најзанимљивије је вријеме пред отворање ловне сезоне без обзира која дивљач је у питању, јер сви очекујемо неког`капиталца`, а најчешће се све сведе на лијепо дружење и забаву, каква је, ево, и ова данас“, каже Мајсторовић.

Овој свечаности претходила је и смотра ловачких паса чланова Удружења. Титулу најбољег освојио је њемачки кратконоги птичар власника Ранка Савића. Српски гонич Љубише Јејинића био је други, док је треће мјесто припало енглеском поентеру Мариа Буреша.

Предсједник Ловачког удружења „Срна“ из Српца Горан Савановић позвао је присутне ловце да 25. септембра изађу на референдум и дају глас за 9. јануар – Дан Републике Српске.





БН телевизија (С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПАНЧО ВИЛА

19.09.2016 18:09

КАЖЕ ОВАЈ ДА ЈЕ БИТИ ЛОВАЦ ЧАСТ И БОГАСТВО, МЕНИ ЈЕ ТО ЗЛОЧИН, ЛАКО ЈЕ МОДЕРНОМ ПУШКОМ УБИТИ ЈАДНУ ЖИВОТИЊУ, ТО СУ ЛОВЦИ НЕКАД РАДИЛИ ЛУКОМ И СТРИЈЕЛОМ, А ШТО СЕ ТИЧЕ БОГАСТВА, ПА ЗНА СЕ ДА САД МОЖЕ БИТИ ЛОВАВ САМО БОГАТ ЧОВЈЕК, ЗАТО ЈЕ ПОЛА ВЛАДЕ И СКУПШТИНЕ НЕДЕЉОМ У ЛОВИ

ОДГОВОРИТЕ