Бивши челник види само једног човјека на челу КСС-а...!

Драган Капичић сматра да само легендарни бивши репрезентативац може да наследи Драгана Ђиласа...

Кошарка 19.09.2016 | 21:15
Бивши челник види само једног човјека на челу КСС-а...!
Кошаркашки савез Србије требало би 15. децембра да добије новог председника.

После званичне одлуке Драгана Ђиласа да се повуче са места првог човека КСС пре истека мандата, из Сазонове је најваљено да ће његов наследник бити именован до Нове године.

А ко би могао да постане нови председник КСС?

Према процедури теоријски може бити највише четири кандидата, а свако ко се номинује у обавези је да план и програм рада истакне на сајту КСС као и имена чланова свог тима.

Драган Капичић, бивши челни човек Савеза, на том месту види само једног човека - Дејана Бодирогу.

Управо је бивши репрезентативац био виђен као наследник Ђиласа, али је почетком 2015. напустио функцију потпредседника КСС и посветио се раду у ФИБА.

"КСС се налази у веома деликатној ситуацији и избор новог председника је од пресудне важности. Ако мене питате, сматрам да је Дејан Бодирога права личност за ту функцију. То је цивилизован човек, успешан и не може да има противнике ни по ком основу. Он може да амотризује много проблема, јер има огроман ауторитет", изјавио је за "Курир" Капичић.

Бивши председник КСС сматра да је неопходно да Бодирога изабере праве сараднике.

"Он је постигао све што може да се постигне и има капацитет да настави пут којим се наша кошарка креће. Сва друга решења би изазвала поделе, а ова држава није толико стабилна да може то да трпи. Иаонако смо већ у великим поделама", сматра Капичић.

Капичић је напоменуо да је Бодирога заправо идеалан кандидат за место председника КСС и да би Драган Ђилас лично требало да разговара са њим о преузимању нове функције.

"Мислим да је Бодирога најбоље решење и ако се то не оствари, са осталим именима улазимо у неупоредиво веће ризике по организацију КСС", додао је Капичић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар