Bivši čelnik vidi samo jednog čovjeka na čelu KSS-a...!

Dragan Kapičić smatra da samo legendarni bivši reprezentativac može da nasledi Dragana Đilasa...

Košarka 19.09.2016 | 21:15
Bivši čelnik vidi samo jednog čovjeka na čelu KSS-a...!
Košarkaški savez Srbije trebalo bi 15. decembra da dobije novog predsednika.

Posle zvanične odluke Dragana Đilasa da se povuče sa mesta prvog čoveka KSS pre isteka mandata, iz Sazonove je najvaljeno da će njegov naslednik biti imenovan do Nove godine.

A ko bi mogao da postane novi predsednik KSS?

Prema proceduri teorijski može biti najviše četiri kandidata, a svako ko se nominuje u obavezi je da plan i program rada istakne na sajtu KSS kao i imena članova svog tima.

Dragan Kapičić, bivši čelni čovek Saveza, na tom mestu vidi samo jednog čoveka - Dejana Bodirogu.

Upravo je bivši reprezentativac bio viđen kao naslednik Đilasa, ali je početkom 2015. napustio funkciju potpredsednika KSS i posvetio se radu u FIBA.

"KSS se nalazi u veoma delikatnoj situaciji i izbor novog predsednika je od presudne važnosti. Ako mene pitate, smatram da je Dejan Bodiroga prava ličnost za tu funkciju. To je civilizovan čovek, uspešan i ne može da ima protivnike ni po kom osnovu. On može da amotrizuje mnogo problema, jer ima ogroman autoritet", izjavio je za "Kurir" Kapičić.

Bivši predsednik KSS smatra da je neophodno da Bodiroga izabere prave saradnike.

"On je postigao sve što može da se postigne i ima kapacitet da nastavi put kojim se naša košarka kreće. Sva druga rešenja bi izazvala podele, a ova država nije toliko stabilna da može to da trpi. Iaonako smo već u velikim podelama", smatra Kapičić.

Kapičić je napomenuo da je Bodiroga zapravo idealan kandidat za mesto predsednika KSS i da bi Dragan Đilas lično trebalo da razgovara sa njim o preuzimanju nove funkcije.

"Mislim da je Bodiroga najbolje rešenje i ako se to ne ostvari, sa ostalim imenima ulazimo u neuporedivo veće rizike po organizaciju KSS", dodao je Kapičić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar