Свечаност у Доњем Црњелову код Бијељине

У присуству великог броја вјерника, Црква Рођења Пресвете Богородице у Доњем Црњелову код Бијељине прославила је своју крсну славу. Након литургије, кренула је литија око цркве на челу са кумом славе доктором Златком Максимовићем, послије чега је обављен и обред ломљења славског колача.

Република Српска 18.09.2016 | 13:29
Свечаност у Доњем Црњелову код Бијељине
"Задовољство је данас овдје поново кумовати у свом Црњелову. Ја сам више пута био кум тако да је задовољство видјети оволико свијета, видјети оволико омладине који поштују православне празнике и враћају се својој цркви", поручио је др Златко Максимовић, народни посланик и директор Дома здравља у Бијељини.



Обиљежавању крсне славе присуствовао је и градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је истакао да је Градска управа увијек значајно помагала сваку цркву па тако и ову у Доњем Црњелову која још није у потпуности довршена.

"Помажемо зато што видимо да је то интерес народа, да се народ прилично вратио у цркву", рекао је Мићић.



Слава је прилика да се људи окупе и помоле Богу, рекао је протонамјесник Слободан Мићић.

Црква Рођења Пресвете Богородице у Доњем Црњелову код Бијељине своју крсну славу Малу Госпојину увијек обиљежава у недјељу пред овај велики празник јер је на данашњи дан прије девет година освештан овај православни храм.

БН телевизија