Svečanost u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine

U prisustvu velikog broja vjernika, Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine proslavila je svoju krsnu slavu. Nakon liturgije, krenula je litija oko crkve na čelu sa kumom slave doktorom Zlatkom Maksimovićem, poslije čega je obavljen i obred lomljenja slavskog kolača.

Republika Srpska 18.09.2016 | 13:29
Svečanost u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine
"Zadovoljstvo je danas ovdje ponovo kumovati u svom Crnjelovu. Ja sam više puta bio kum tako da je zadovoljstvo vidjeti ovoliko svijeta, vidjeti ovoliko omladine koji poštuju pravoslavne praznike i vraćaju se svojoj crkvi", poručio je dr Zlatko Maksimović, narodni poslanik i direktor Doma zdravlja u Bijeljini.



Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je istakao da je Gradska uprava uvijek značajno pomagala svaku crkvu pa tako i ovu u Donjem Crnjelovu koja još nije u potpunosti dovršena.

"Pomažemo zato što vidimo da je to interes naroda, da se narod prilično vratio u crkvu", rekao je Mićić.



Slava je prilika da se ljudi okupe i pomole Bogu, rekao je protonamjesnik Slobodan Mićić.

Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine svoju krsnu slavu Malu Gospojinu uvijek obilježava u nedjelju pred ovaj veliki praznik jer je na današnji dan prije devet godina osveštan ovaj pravoslavni hram.

BN televizija