Рајола опет бриљира: Златан ми је рекао гдје би волео да заврши каријеру!

Не могу да навијам за Гвардиолине екипе, фудбалу треба револуција...  "Игуаин? Ја бих га продао чак и за мање. То је сјајан посао Наполија. Увек је боље продати па се кајати, него не продати па се кајати".

Фудбал 17.09.2016 | 12:30
Рајола опет бриљира: Златан ми је рекао гдје би волео да заврши каријеру!
Један од најпознатијих менаџера на планети Мино Рајола поново је усталасао јавност на Апенинима! Он је у интервјуу за један италијански радио открио да му је његов клијент Златан Ибрахимовић казао где би волео да заврши каријеру. 

"Током опроштајног меча Ћира Фераре Златан ми је рекао да би волео да у Напуљу одигра своју последњу сезону. Нећу вам рећи да ме је Аурелио Де Лаурентис звао у вези Ибре. Оно што могу дефинитивно да тврдим јесте да ниједан италијански клуб не може тренутно да приушти Златана Ибрахимовића. Али исто тако могу да тврдим да он има напуљски менталитет".  

Рајола је говорио о многим стварима, не само о Ибрахимовићу, па се тако дотакао и Марија Балотелија, Игуаина, Лиге шампиона, УЕФЕ...

"Нисам желео да Марио поново игра у Италији. Његова ћерка живи у Напуљу, имао би добар изговор, али ја то нисам желео јер сам сматрао да не би било добро за њега".

Гонзало Игуаин и цена од 90.000.000?

"Ја бих га продао чак и за мање. То је сјајан посао Наполија. Увек је боље продати па се кајати, него не продати па се кајати".

О Лиги шампиона?

"Фудбалу су потребна изненађења, а у Лиги шампиона увек побеђује пет, шест истих клубова. Лига шампиона убија националне лиге. Домаће федерације то само гледају и подржавају УЕФА. Увек знамо да ће Барселона, Реал, Бајерн или манчестер Сити доћи до краја, и можда још неки аутсајдери попут Јувентуса или Пари Сен Жермена. Лига шампиона је тек мало већа од домаћих лига и опет се мање више зна ко ће бити победник. Фудбалу је потребна револуција, да се одвоји од УЕФА и створи своју лигу у коју би свако могао да уђе. Годинама се клубови боје да напусте систем и када су коначно запретили да ће то урадити, добили су више новца и остали задовољни, не схватајући да убијају домаћа такмичења". 

Рајола је покушао и једним примером да објасни...

"Ево на пример, Болоња... Да ли она може до Лиге шампиона? Не! Тамо иду неки други клубови, углавном исти, и разлика се само повећава између богатих и
сирмашних. УЕФА је монополиста". 

Мино Рајола није желео да открије за кога навија у Лиги шампиона...

"Не знам колико далеко може Наполи. У Серији А би могао да намучи Јувентус, можда и једини. Не бих волео да Манчестер Сити освоји Лигу шампиона. Не могу да навијам за екипе које води Пеп Гвардиола", закључио је контроверзни менаџер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

17.09.2016 11:16

Ти као да си Србин,све знас!? Чуј не воли екипе које води Пеп..Мозда зато сто му ниси менаџер? Класичан паразит..

ОДГОВОРИТЕ